home design 800x400

Προβληματισμοί και ιδέες από επιχειρηματικούς φορείς της Αργολίδας

Η εποικοδομητική συνάντηση με Φραγκάκη – Καλογεροπούλου και η ανάληψη της TBEX Europe 2023 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου, για την ανάληψη του «TBEX Europe 2023» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιχειρηματίες της Αργολίδας, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους και τις ιδέες τους πάνω στα ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας, συζητώντας με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου.

Οι τοποθετήσεις των επιχειρηματικών φορέων

Στην άκρως ενδιαφέρουσα, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση εργασίας, ο κος Αφίφης πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «το Ανάπλι» αναφέρθηκε στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αναγκαιότητα στοχευμένων προγραμμάτων, στη σύνδεση με τις Περιφέρειες για χρηματοδότηση, στις νέες, αλλά κυρίως στις υφιστάμενες επιχειρήσεις (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης). Ο κ. Μπελίτσος, μέλος του Συλλόγου, παρουσίασε τα στοιχεία για τη συνεισφορά των διεθνών διοργανώσεων στη περιοχή και πώς αυτές θα μπορούσαν να εξελιχθούν.

Επίσης, ο Παναγιώτης Ψυχογυιός, πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ανέλυσε ζητήματα όπως την «ψηφιακή κάρτα» και την σωστή εφαρμογή της, την αναγκαιότητα επιδότησης της εποχιακής εργασίας, ενώ παρουσίασε τη καμπάνια του Επιμελητηρίου Αργολίδας Argolis taste culture.

Η Μάνια Δεδέα, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, αναφέρθηκε στη διάσταση της διάβρωσης των ακτών της Δ.Ε. Ασίνης και παρουσίασε κοινές δράσεις των φορέων του Ναυπλίου.
Παράλληλα, η κα Αγγελική Λούμη, αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, τόνισε ότι τέτοια γεγονότα, όπως το “TBEX Europe 2023”, συμβάλλουν στην προστιθέμενη αξία της περιοχής μας, τονίζοντας τα οφέλη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού και τα αναγκαία έργα υποδομών που χρειάζονται, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η περιοχή.

Οι επιχειρηματίες ελπίζουν στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας για την ανάπτυξη του νόμου.

Σπουδαίο επίτευγμα η ανάληψη της TBEX Europe 2023

Όπως ακόμα αναφέρουν:

«Αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, όχι μόνο για την Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά για όλη την Πελοπόννησο, γεωγραφικά και όλη την Ελλάδα, στο σύνολό της, το γεγονός ότι τον Μάιο του 2023 η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 2023, στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεδιπλώνοντας τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της περιοχής, κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα της διοργάνωσης του «TBEX Europe 2023», που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events, παγκοσμίως, στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με συμμετέχοντες online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου και στελέχη οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών.

Αναμφίβολα η επιτυχία είναι σπουδαία, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, γεγονός που απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και σε Ηλεία και Αχαϊα, που διοικητικά ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ».

Σχόλια

Exit mobile version