home design 800x400

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας σ’ έναν διαφορετικό στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μαίναλο

Χωρίς λαμπάκια και πλαστικές μπάλες, αλλά με χειροποίητα οργανικά και βιοδιασπώμενα υλικά στολίδια

Σ’ έναν κάπως «διαφορετικό» στολισμό Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο φυσικό περιβάλλον του έλατου, στο Μαίναλο, σας προσκαλεί η Βουνοπαρέα Αργολίδας, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Τα λαμπάκια και οι πλαστικές μπάλες θα λείπουν, αλλά τα στολίδια της Βουνοπαρέας θα είναι πολύχρωμα, πρωτότυπα και μοναδικά, αφού ότι φτιάχνει κανείς με τα ίδια του τα χέρια είναι σίγουρα μοναδικό. Χρησιμοποιήστε μόνο οργανικά και βιοδιασπώμενα υλικά και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Αφήστε τη φαντασία να σας οδηγήσει και δημιουργήστε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βουνοπαρέας, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να φτιάξει όσα στολίδια θέλει, αρκεί να είναι απολύτως βέβαιος για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει.

Βασική αρχή της Βουνοπαρέας η προστασία του περιβάλλοντος και γι’ αυτό το λόγο προσέχουμε ιδιαιτέρως, τα στολίδια μας να μείνουν στο δέντρο όσο το δυνατόν λιγότερο και να αποσυντεθούν το γρηγορότερο δυνατό αφήνοντας μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αυτή τη φορά με αφετηρία το οροπέδιο της Οστρακίνας στα 1600μ. υψόμετρο και το ορειβατικό καταφύγιο «Πάνος Αλεξόπουλος» θα πεζοπορήσουμε στην καρδιά του Μαινάλου μέχρι το Λεβίδι.

Το Λεβίδι, το αρχοντικό κεφαλοχώρι, βρίσκεται χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 850μ. και έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα στο ακέραιο.

Στην αρχαιότητα κοντά στο σημείο όπου είναι χτισμένο, υπήρχε ναός της Υμνίας Αρτέμιδος όπου στα ερείπια του χτίστηκε το βυζαντινό εξωκλήσι της Παναγίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ναύπλιο με λεωφορείο στις 07:00 και από την λαϊκή αγορά Άργους στις 07:30. Η άφιξη στον προορισμό μας υπολογίζεται περίπου στις 09:00 όπου και θα ξεκινήσουμε την δράση μας αφού ζεσταθούμε με τσάι του βουνού στο καταφύγιο.

Με αφετηρία το καταφύγιο θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε το πανέμορφο και πυκνό ελατόδασος του Μαινάλου με το ιδιαίτερο φυσικό του κάλος. Αφού εντοπίσουμε το έλατο της Βουνοπαρέας, ξεκινά ο στολισμός και ο διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο και ευφάνταστο στολίδι.

Στη συνέχεια η πεζοπορία μας μπαίνει στο πεζοπορικό μονοπάτι Ε4 και αφού διασχίσουμε το εντυπωσιακό οροπέδιο της Κάπελης στο μέσο περίπου της διαδρομής, θα συναντήσουμε ένα ιδιαίτερο σπηλαιοβάραθρο –ψυγείο της φύσης– το οποίο χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια από τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής για την αποθήκευση και συντήρηση των τυροκομικών τους προϊόντων. Στάση για εντυπωσιακές φωτογραφίες και ανασυγκρότηση και συνεχίζουμε σε καλογραμμένο κατηφορικό μονοπάτι μεχρι το Λεβίδι.

Τερματισμός σε τοπική ταβέρνα για ανάκτηση δυνάμεων.

Επιστροφή στη βάση μας αργά το απόγευμα.

Στοιχεία διαδρομής

Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1, που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλο εξοπλισμό. Η διαδρομή έχει μήκος 9 χλμ. και αναλόγως του ρυθμού μας θα χρειαστούμε περίπου 4 ώρες. Με αφετηρία στα 1600μ. και τερματισμό στα 850μ. η υψομετρική διαφορά διαμορφώνεται στα -750μ.

Παροχές δραστηριότητας

-Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο με λεωφορείο

-Έμπειροι συνοδοί βουνού

-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο

-Ασύρματες επικοινωνίες

-Φωτογραφικό υλικό

-Φ.Π.Α. 24%

Απαραίτητος εξοπλισμός

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, γκέτες, μπατόν, σακίδιο πλάτης, σκούφος, γάντια, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, ισοθερμικα, έξτρα κάλτσες, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών – σοκολάτες – ξηρά τροφή – ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο.

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον ρουχισμό καθώς οι συνθήκες θα είναι χειμερινές!

Επίσης πλέον αποκλείονται χαμηλά αθλητικά ή παρεμφερή παπούσια λόγω πιθανού χιονισμένου πεδίου!

Πληροφορίες

Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΜΑΙΝΑΛΟ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070 (Σπύρος Τότσικας).

Σχόλια

Exit mobile version