home design 800x400

Το στρατόπεδο Καλαμάτας ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι νεοσύλλεκτους – Τι θα γίνει με το Ναύπλιο;

Ο Περικλής Μαντάς έδωσε την είδηση πως το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» επαναλειτουργεί από τον Ιούλιο του 2023 – Προμηνύονται εξελίξεις και για το ΚΕΜΧ;

Την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα τον προσεχή Ιούλιο προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Ειδικότερα ο κ. Μαντάς ανέφερε:

«Τον Ιούλιο του 2023 ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας.

840 οπλίτες ανά σειρά κατάταξης, θα διανύουν το στάδιο της βασικής τους εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Έπειτα από 7 χρόνια επανέρχεται η κανονικότητα στη λειτουργία του στρατοπέδου μας.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η ιστορία και το ανθρώπινο δυναμικό της μονάδας εγγυώνται εξαιρετικές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά της πατρίδας μας!»

Η περίπτωση του Ναυπλίου

Μία εξέλιξη που εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί προμηνύει στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων, ο οποίος είχε αλλάξει με αποτέλεσμα το κλείσιμο αρκετών Κέντρων Νεοσυλλέκτων στην Περιφέρεια (εκτός παραμεθορίου), μεταξύ των οποίων και το στρατόπεδο του Ναυπλίου. Μένει να δούμε αν προδιαγράφονται ανάλογες εξελίξεις και για το πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στην Αργολική πρωτεύουσα που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί, με άλλη χρήση, έχοντας μετατρέψει ένα μέρος του σε ξενώνες.

Το στρατόπεδο στο Ναύπλιο έφθασε πολύ κοντά στο να παραχωρηθεί, εν μέρει, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία διοικητηρίου αλλά τελικά το μίσθωμα που ζητήθηκε για τη χρήση του κρίθηκε ασύμφορο.

Αν υποθέσουμε πως ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ προβλέπει την επαναφορά του ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, τότε μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του δήμου Ναυπλιέων για τη δημιουργία σχολικών μονάδων σε έκταση που έχει ζητήσει να αποδεσμευθεί από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια

Exit mobile version