home design 800x400

Εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για τον ρόλο του Ναυπλίου στη νεότερη ελληνική ιστορία

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών

Εκδήλωση με θέμα «Ναύπλιο – Πρωταγωνιστής της νεότερης ελληνικής ιστορίας» θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος», αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο ενότητες, που παρουσιάζουν θεατρικό και μουσικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστεί μέρος από την ποιητική τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη «Καποδίστριας», με τίτλο «Ι.Καποδίστριας – Μετάληψη», σε σκηνοθεσία – διασκευή του Κωνσταντίνου Σπηλιώτη και μουσική επένδυση του Θ. Αντωνιάδη, με τις ερμηνείες των Μάριου Αθανασίου και Ηρώ Μανέ.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ορχήστρα δωματίου Piano Forte, υπό τη διεύθυνση του Θ. Λεμπέση, με τίτλο «Μουσική για την ελληνική επανάσταση». Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα αναλάβει η φιλόλογος – ιστορικός Θ. Πενταρβάνη – Υφαντή.

Σχόλια

Exit mobile version