home design 800x400

Ξεκινούν έργα ανάπλασης σε Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα στην Ερμιονίδα

Έργα ανάπλασης ξεκινούν σε Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι Αργολίδας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από το Δήμο Ερμιονίδας. Η εκτέλεση των έργων θα γίνει με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας, με τα έργα να αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής φυσιογνωμίας των οικισμών και στην αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Όσον αφορά την Ερμιόνη, το έργο με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση, διαμόρφωση εισόδων Κοινότητας Ερμιόνης», προϋπολογισμού 113.996,03 € με ΦΠΑ,  περιλαμβάνει την ανάπλαση της βορειοδυτικής εισόδου της Ερμιόνης για την ανάδειξη της «Στροφής Ιπποκράτη» και τη δημιουργία χώρου μνήμης του πεσόντα Υποσμηναγού Μιχαήλ Δ. Παπαμιχαήλ, στη νοτιοδυτική πλευρά του βραχώδους λόφου προς το νεκροταφείο. Επιπλέον, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της διαδρομής από το πηγάδι «Καλογερικό» μέχρι την είσοδο του νεκροταφείου του οικισμού με πεζοδρόμιο, ενώ, κατά μήκος του νέου τμήματος πεζοδρομίου και επί της πλατείας θα τοποθετηθούν 8 νέοι φωτιστικοί στύλοι.

Στο Πόρτο Χέλι το έργο ««Αναπλάσεις Κοινότητας Πορτοχελίου», προϋπολογισμού 147.450,00 € με ΦΠΑ, περιλαμβάνει εργασίες για αναπλάσεις όπως επέκταση υπαρχόντων πεζοδρομίων & διάστρωση κυβόλιθων σε συνέχεια του ήδη υπάρχοντος πεζόδρομου, σε τμήμα της παραλιακής δημοτικής οδού και διάφορες εργασίες επικάλυψης οδοστρώματος, επιφάνειας 1250 τ.μ..

Σχόλια

Exit mobile version