home design

Ναύπλιο: Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας

Μουσικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου διοργανώνουν στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μουσικής και ποίησης από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από την όπερά του «Ελπίς Πατρίδος» σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Θα υπάρξουν επίσης τραγούδια από μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται μέσα από απαγγελίες ποιημάτων, κείμενα των αγωνιστών του 1821 και του Ιωάννη Καποδίστρια, που υμνούν το θάρρος και την πίστη τους στον αγώνα για ελευθερία και ειρήνη.

Μουσική: Γιώργος Κουρουπός, τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης, αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της Ειδικής Επετειακής Εκδήλωσης «Εν Ναυπλίω…Εικόνες κι Αναφορές στ’ Ανάπλι του Αγώνα» και τις Βραβεύσεις που θα ακολουθήσουν με την επίδοση αναμνηστικών τιμητικών μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συνεισφορά τους στο θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version