Home design

Ομιλία του Δημήτρη Καμπόσου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (video)

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ομιλία συμμετείχε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου. Ο κ. Καμπόσος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπόσος «ο κ. Βορίδης πρέπει να ακούσει, αλλά και να μεταφέρει μερικά πράγματα», αναφορικά με τα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων των Δήμων, αλλά και στην ανάγκη ουσιαστικής αυτοτέλειας των Δήμων που θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά από την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει συνεργατικά με τη σύμπραξη πολλών Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία ενίοτε κατά τον κ. Καμπόσο χρησιμοποιείται για μικροπολιτικούς σκοπούς, ενώ σχολιάστηκε και το θέμα της αγροτικής οδοποιίας και της ανάγκης παροχής αγροτικών μηχανημάτων στους περιφερειακούς Δήμους. Ακόμα, ο κ. Καμπόσος αναφέρθηκε στην φορολόγηση των χρηματοδοτήσεων στους Δήμους, αλλά και στο ζήτημα αύξησης του κόστους του νερού στις ΔΕΥΑ που υπαγορεύεται από τις αυξήσεις του ρεύματος.

Σχόλια

Exit mobile version