Home design

Πουλάς: Με ιδιώτες – εργολάβους η λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου;

Ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων του νοσοκομείου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με το θέμα της επαναφοράς ιδιωτών – εργολάβων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Ο κ. Πουλάς υπογράμμισε πως πρόκειται αποδεδειγμένα για μοντέλο που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομειακών μονάδων, με το Νοσοκομείο Ναυπλίου συγκεκριμένα, να χρειάζεται να δαπανήσει 422.576 ευρώ ως αμοιβή των ιδιωτών για ένα έτος, την ώρα που η αντίστοιχη δαπάνη σήμερα με το υπάρχον απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για αναλώσιμα, δεν ξεπερνά τις 280.000 ευρώ συνολικά.

Βάσει των παραπάνω ο κ. Πουλάς ζητά από τον αρμόδιο υπουργό απαντήσεις σε δύο φλέγοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ερωτήματα:

-Ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η εμμονή στο μοντέλο των εργολάβων στα νοσοκομεία, που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει και επιβαρύνει οικονομικά πολύ περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων;

-Προτίθεστε να ανανεώσετε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στις υπηρεσίες εστίασης και μάγειρα, φύλαξης και καθαριότητας της Νοσοκομειακής Μονάδας Ναυπλίου ως ελάχιστη επιβράβευση τους για την προσφορά τους κατά την πανδημία;

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αγανακτισμένος πολίτης του Ναυπλίου

    Δεν μπορεί να βγαίνει τώρα το ΠΑΣΟΚ το κόμμα το οποίο εισήγαγε του εργολάβους στα νοσοκομεία μετά το πρώτο μνημόνιο, να βγαίνει τώρα και να τίθεται ως ενάντιο στους εργολάβους απέναντι στην κυβέρνηση και να χτυπιέται κιόλας! Αυτό θα πει ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ! ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΆΤΕ!

Exit mobile version