home design 800x400

Διάσωση 92 αλλοδαπών στην Πύλο

23 παιδιά κάτω των 12 ετών ανάμεσα στους διασωθέντες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Διάσωση 92 αλλοδαπών στην Πύλο

Στη διάσωση 92 αλλοδαπών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή  με τη συνδρομή παραπλέοντων πλοίων, 55 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί εξέπεμψε σήμα κινδύνου, με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. να συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, μεταξύ των οποίων το “LAURA BASSI” με σημαία Ιταλίας, από το οποίο περισυνελέγησαν οι αλλοδαποί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με όλους τους διασωθέντες να είναι καλά στην υγεία τους. Η πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και 23 παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην καταγραφή τους, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ώστε να διερευνηθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και διακινητές μεταναστών. Οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στον χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη συνδρομή του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.

Σχόλια

Exit mobile version