home design 800x400

Επίδαυρος και Ερμιονίδα τονώνουν την τουριστική αγορά με δυναμική παρουσία στη Θεσσαλονίκη

Αποστολή του Anagnostis στην 37η PHILOXENIA – Τι είπαν οι Γιάννης Γεωργόπουλος και Τάσος Χρόνης στον Άκη Γκάτζιο για τη συμμετοχή των δήμων τους στην τουριστική έκθεση (Βίντεο).

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αυτές τις μέρες οι δήμαρχοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας, σε μία προσπάθεια να τονώσουν την τουριστική αγορά των περιοχών τους μέσω της 37ης Έκθεσης PHILOXENIA που πραγματοποιείται από 18 έως 20 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται και η ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ.

Στο περίπτερο 15, σταντ 21, οι δήμοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Άργους – Μυκηνών, Γορτυνίας, Καλαμάτας, Κορίνθου και Τρίπολης δίνουν το δυναμικό παρόν τους, το ελκυστικό τους σήμερα, στοχεύοντας και σχεδιάζοντας ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

Οι δήμαρχοι Ερμιονίδας και Επιδαύρου στην PHILOXENIA

Ο anagnostis βρέθηκε στην έκθεση PHILOXENIA, σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου και μίλησε με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και με τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.

Ο Δήμος Ερμιονίδας

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε ο κος Γεωργόπουλος στον Άκη Γκάτζιο:

Ο δήμος Ερμιονίδας, προσβάσιμος από στεριά και θάλασσα στους επισκέπτες του, κοσμοπολίτης, προσφέρει, πέρα από τη φυσική ομορφιά των δαντελωτών ακρογιαλιών του, σπουδαίες εμπειρίες. Το σπήλαιο Φραγχθί, ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια της Ευρώπης, τους γραφικούς ταρσανάδες, εγγύτητα με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους… Εμπειρία αποτελούν για τον επισκέπτη, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, οι υπεραιωνόβιες ελιές, το γλυκύτατο   ρόδι Ερμιόνης, ανάμεσα σε πολλά άλλα προϊόντα της περιοχής, ενώ διακριτή θέση έχουν ο θρησκευτικός, ο γαμήλιος και ο θαλάσσιος τουρισμός.  

Ο Δήμος Επιδαύρου

Ο κος Χρόνης από την πλευρά του στάθηκε, μεταξύ άλλων, και στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού, πέρα από τους επισκέπτες του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο δήμος Επιδαύρου, κορυφαίος ιστορικός τόπος, με το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο, το πιο διάσημο μετά την Ακρόπολη μνημείο της Ελλάδας,  στο θέατρο του οποίου διεξάγεται από το 1954 το φεστιβάλ Επιδαύρου, είναι  ο πιο θεατρικός δήμος της  χώρας.  Με την βαριά ιστορικότητα της παρουσίας στη γη της, των πρώτων παραστατών από όλο τον ελλαδικό χώρο, που έδωσαν όρκους και συνυπέγραψαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, πριν από 200 χρόνια. Μια παλέτα, με τα χρώματα της ιστορίας, του πολιτισμού,  της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, των  εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

Στο ίδιο περίπτερο συμμετέχει και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη μυθολογία αλλά και στην  ιστορία ως  μία από τις μακροβιότερες, άνω των 5.000 ετών, συνεχώς κατοικούμενες πόλεις… Η Ακρόπολη, τα νεοκλασικά της, το βασίλειο του Αγαμέμνονα, οι Μυκήνες – το πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της εποχής του χαλκού στην Ελλάδα, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, κάνουν τον προορισμό διακριτό, μοναδικό. Ανάμεσα στα θαυμάσια προϊόντα του, το Άργος, έχει  και τον τίτλο της πόλης του πορτοκαλιού.

Σχόλια

Exit mobile version