home design 800x400

Ανδριανός από την «Πελοπόννησος EXPO»: Θετικό πρόσημο για Ανάπτυξη και Απασχόληση

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ» παρευρέθηκε ο Γιάννης Ανδριανός, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «παρά τις μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις, ο δυναμισμός των ανθρώπων της δημιουργικότητας και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την κυβέρνηση οδήγησαν σε θετικό πρόσημο την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Η δήλωση Ανδριανού

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να καλωσορίσω τους εκθέτες και επισκέπτες στην Αργολίδα από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και της χώρας και να ευχηθώ ευχάριστη και παραγωγική διαμονή στον τόπο μας.

Και βεβαίως να συγχαρώ το Επιμελητήριο Αργολίδας και τα υπόλοιπα επιμελητήρια που συμμετέχουν, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της φετινής έκθεσης, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της Πελοποννήσου, όσο και τη δέσμευσή μας να θεμελιώσουμε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια στους βιώσιμους πυλώνες του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και πάνω απ’ όλα του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας.

Τα τελευταία χρόνια οι εξωγενείς αλλεπάλληλες κρίσης, και αναφέρω χαρακτηριστικά την πανδημία, και τις πιέσεις στις τιμές της ενέργειας και των προϊόντων λόγω και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δοκιμάζουν σκληρά και την επιχειρηματικότητα.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι υπαρκτές και έντονες. Όμως από τη μία πλευρά ο δυναμισμός των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργικότητας, και από την άλλη οι στοχευμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση κάθε δημοσιονομικής δυνατότητας οδήγησαν, παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, σε θετικό πρόσημο την ανάπτυξη και την απασχόληση και άνοιξαν νέες δυνατότητες ακόμη πιο δυναμικής δράσης.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι και παραμένει ο αναπτυξιακός μετασχηματισμός του τόπου μας, η υλοποίηση όλων εκείνων των παρεμβάσεων, στο επίπεδο των θεσμών, των πολιτικών, των πρακτικών, των συνεργειών και της νοοτροπίας, αλλά και των αναγκαίων υποδομών ώστε διαρκώς να παράγουμε προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ενιαία ταυτότητα του τόπου μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, με χαρά διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι το βασικό ζητούμενο, η επιχειρηματική πρωτοβουλία των ανθρώπων της δημιουργίας στην Αργολίδα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο είναι παρούσα και δυναμική.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως καταδεικνύει και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της έκθεσης, οι επιχειρηματίες μας, μικροί και μεγάλοι, είναι πρόθυμοι και ικανοί να υλοποιήσουν νέες φιλόδοξες ιδέες, να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές, να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή.

Αυτό είναι και το ασφαλέστερο εχέγγυο προοπτικής και επιτυχίας. Είναι η ηχηρή απόδειξη ότι, όταν το κράτος στέκεται αρωγός και όχι δυνάστης των δημιουργικών προσπαθειών των ανθρώπων, με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις πολιτικές ενθάρρυνσης, τότε τα θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τη ζωντάνια και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών είναι μακροπρόθεσμα εξασφαλισμένα.

Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν, και με τη διαβεβαίωση ότι όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας, είμαι στο πλευρό σας για να αναδείξουμε μαζί κάθε ζήτημα που αφορά την επιχειρηματική δράση στον τόπο μας και να διεκδικήσουμε τις κατάλληλες λύσεις, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη φετινή ΕΧΡΟ, καλή συνέχεια σ’ αυτόν τον πολύτιμο θεσμό, και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας για δημιουργία και προκοπή, που τόσο χρειάζεται η Αργολίδα και η Πελοπόννησος».

Σχόλια

Exit mobile version