home design

Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό

Μετά την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την τοποθέτηση 126 ανεμογεννητριών στην οροσειρά του Μαινάλου , εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις σχετικά με το κατά πόσο η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται αναφορικά με τη θέση τοποθέτησής τους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο συντάχθηκε επιστολή διαμαρτυρίας της «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.» προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας άμεσα την παρέμβασή του για την προστασία του τοπίου.

Η επιστολή διαμαρτυρίας

Η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει:

«Την 7.11.2022 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 126 ανεμογεννητριων διαμέτρου 145 μέτρων στην κεντρική Πελοπόννησο, από τις οποίες περίπου 70 στην οροσειρά του Μαινάλου και σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων. Του Μαινάλου της βιώσιμης ανάπτυξης, του εναλλακτικού τουρισμού και των διεθνών βραβείων.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Επειδή τον Μάιο δηλώσατε πως δεν θα ξαναγίνουν λάθη και δεν θα επιτρέψετε να μπουν μεγάλες ανεμογεννήτριες σε ψηλά βουνά, και εκεί που υπάρχει οργανωμένη αντίδραση, επειδή για το Μαίναλον τουλάχιστον, υπήρχαν εμπρόθεσμες ομόφωνες αντιρρήσεις από τα 3 εμπλεκόμενα δημοτικά συμβούλια Γορτυνίας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης, καθώς και από το περιφερειακό συμβούλιο και από πλήθος φορείς και συλλόγους. Επειδή τα μέλη της ΡΑΕ επιλέγονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, καλείσθε να τιμήσετε τον λόγο σας και την Αρκαδική εκ Στεμνίτσας καταγωγή σας, για την οποία υπερηφανεύεστε όταν έρχεστε στην Πελοπόννησο και να υποβάλλετε εσείς ο ίδιος τις αντιρρήσεις σας στην ΡΑΕ εντός προθεσμίας 30 ημερών, επικαλούμενος το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του τοπίου και δη για το Αρκαδικό τοπίο του Βιργιλίου, του Γκαίτε και του Πουσσεν.

Ιωάννης Λαγός, Πρόεδρος της Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version