home design 800x400

Κλείνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας στις λιγνιτικές περιοχές

250 οι διαθέσιμες θέσεις

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, κλείνουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στις λιγνιτικές περιοχές από τη Δ.ΥΠ.Α. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουνστο πρόγραμμα, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσφέρει επαγγελματική εμπειρία σε 2.000 νέους ανέργους, 18-29 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι 1750 θέσεις.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 107 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στη στήριξη της απασχόλησης στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα μάλιστα στις περιοχές της μεταλιγνιτικής εποχής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας, Καλαμάτας).

Οι ωφελούμενοι άνεργοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) των παραπάνω περιοχών, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και στους συμμετέχοντες θα καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαία αποζημίωση, ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ (e-services) μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα, και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Σχόλια

Exit mobile version