home design 800x400

Ναύπλιο: Μήνυμα του Δημάρχου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

«Ημέρα τιμής, ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας»

Το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες του έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο κος Κωστούρος τονίζει πως πρόκειται για μία «ημέρα τιμής, ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης και συνεχών προκλήσεων από γειτονικές χώρες. Υπογράμμισε στο μήνυμα του πως ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες είναι η θέληση και η ομοψυχία που χαρακτήρισαν στο παρελθόν τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Το μήνυμα του κου Κωστούρου:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ημέρα τιμής, ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.

Τιμούμε σήμερα το ΟΧΙ του λαού μας αλλά και τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του έπους του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης που πολέμησαν κατά του επίδοξου κατακτητή και αντιστάθηκαν απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό με ομοψυχία και ενότητα.

Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιείται σε μια διεθνή συγκυρία με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση να συνεχίζονται ενώ στα εθνικά μας θέματα να παραμένει η ένταση με την Τουρκία η οποία επιδεικνύει την  ίδια προκλητική συμπεριφορά εδώ και καιρό προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και του Έβρου. Σε αυτό το κρίσιμο χρονικά σημείο για το έθνος μας, το παρελθόν μας έχει διδάξει πως μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές.

Ακολουθούμε λοιπόν το παράδειγμα των ηρώων του 1940 τονίζοντας το εθνικό μας φρόνημα και επιδεικνύοντας την ίδια θέληση και ομοψυχία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Χρόνια Πολλά Ναύπλιο!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

Σχόλια

Exit mobile version