home design 800x400

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: «Στρίβειν δια του αρραβώνος ο κ. Λυκουρέντζος»

Κάνει λόγο για «πολιτική εξαπάτηση των πορτοκαλοπαραγωγών»

Για κυβερνητική γραμμή «στρίβειν δια του αρραβώνος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κου Λυκουρέντζου στην Αργολίδα, και τις αποφάσεις που έλαβε  για τις αποζημιώσεις των ζημιών από τον παγετό του Ιανουαρίου.  Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιχειρείται μία ολοένα αυξανόμενη καθυστέρηση στην επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει με τις άδικες, κατά τους αγρότες αποζημιώσεις, σε μία «επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης» των πορτοκαλοπαραγωγών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αντί να ζητήσουν συγνώμη με πρώτους τον υπουργό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Αργολίδα που πίεσαν για γρήγορο χρήμα, φοβούμενοι εκλογές το Σεπτέμβρη, ρίχνουν τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ. Τώρα αλλάζουν το σκοπό: “Κάντε εσείς ενστάσεις, εμείς θα βάλουμε «καλούς» εκτιμητές να συντάξουν «καλά» πορίσματα, να σπρώξουμε το χρόνο για μετά τις εκλογές και…. έχει ο Θεός”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει μέχρι το τέλος του έτους τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον περασμένο Φλεβάρη για ελάχιστο ύψος αποζημίωσης 300 ευρώ ανά στρέμμα. Παράλληλα στηρίζει το αίτημα των πληγέντων εσπεριδοκαλλιεργητών του Νομού για ελάχιστο ποσοστό ζημιάς στο 70% από το παγετό του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ συμφωνεί ότι το ποσό αυτό δεν πρέπει να επιστραφεί, ενώ δεν πρέπει να συμψηφιστεί ούτε ένα ευρώ από τις καταβληθείσες προκαταβολές αποζημίωσης.

Σχόλια

Exit mobile version