home design

Ρωσικές αντιδράσεις πυροδότησε η 195η επέτειος από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Για πρώτη φορά στην ιστορία δεν προσκλήθηκαν οι Ρώσοι στους επετειακούς εορτασμούς - Το καυστικό Tweet από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μέσω Twitter ήρθε η Ρωσική αντίδραση για τη μη πρόσκληση αντιπροσωπείας της χώρας στην 195η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία και είναι απόρροια των κάκιστων Ελληνορωσικών σχέσεων λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Στο σχετικό tweet της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ρωσική αντιπροσωπεία στους εορτασμούς στην Πύλο κάνοντας ουσιαστικά λόγο, για “παραχάραξη της ιστορίας”.

Αναλυτικά το Ρωσικό Tweet αναφέρει:

Η ιστορική αναφορά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Μερικές ώρες νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε αναφερθεί από την πλευρά του στη σημερινή 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και στην συμβολή της Ρωσίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη νίκη ενάντια στον Οθωμανικό στόλο, τονίζοντας ότι μετά από αυτή «την επική ναυμαχία η Ελλάδα οδηγήθηκε τελικά στην ανεξαρτησία της».

Να σημειωθεί πως κατά τον χθεσινό εορτασμό της 195ης επετείου, το στεφάνι που αντιστοιχούσε στη Ρωσική Ομοσπονδία κατέθεσε στο μνημείο της Πλατείας Τριών Ναυάρχων ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version