home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Ναύπλιο: Νέα πανσιόν στην παλιά πόλη, υπό προϋποθέσεις

Εργασίες αποκατάστασης στο κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Κομνηνού και Φαρμακοπούλων

Νέα πανσιόν θα ξεκινήσει να φτιάχνεται στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως για να μετατραπεί διατηρητέο κτήριο σε τουριστικό κατάλυμα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως έχει ήδη γίνει με αρκετά νεοκλασικά στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε στο κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Κομνηνού και Φαρμακοπούλων, στην Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου, το οποίο είναι όμορο και έναντι σε κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα ότι επιτρέπεται η χρήση τουριστικού καταλύματος (ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια) στον α και β όροφο του κτιρίου πέραν των επιτρεπομένων χρήσεων στη περιοχή.

Εργασίες αποκατάστασης υπό όρους

Επίσης, επιτρέπονται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου συνολικά, με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και λοιπές επεμβάσεις στον α και β όροφο, υπό τον όρο της αισθητικής αποκατάστασης των εξωτερικών όψεων (με την απομάκρυνση των υφισταμένων τεντών των καταστημάτων του ισογείου καθώς και των κλιματιστικών μονάδων των ορόφων, όπως και των λοιπών πρόσθετων στοιχείων που αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής).

Nα σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση έχει ληφθεί σε διαφορετική χρονική στιγμή

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Τέλεια! Άλλο ένα τουριστικό κατάλυμα την ίδια στιγμή που δεκάδες οικογένειες ψάχνουν αξιοπρεπή στέγη στην όμορφη πόλη μας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button