home design 800x400

Πελοπόννησος: Γρίφος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ψάξιμο για υποψήφιους περιφερειάρχες το κόμμα, που θέλει να αποφύγει το στραπάτσο των προηγούμενων εκλογών – Τι ακούγεται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παρότι η προτεραιότητα είναι οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες προηγούνται χρονικά των Αυτοδιοικητικών, στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2023.

Κάποιες από αυτές φαίνεται πως έχουν ήδη καταλήξει, κάποιες έχουν βαλτώσει, ενώ σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι αναφορικά με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξει το κόμμα.

Θέλουν να αποφύγουν το στραπάτσο

Προτεραιότητα της Επιτροπής υπό τον Χρήστο Σπίρτζη, που έχει συσταθεί στην Κουμουνδούρου, είναι οι περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι αλλά και η συνεργασία με το αιρετούς που έχουν προέλευση το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Στόχος είναι να μην επαναληφθεί το στραπάτσο του 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτωσε» τόσο σε επίπεδο περιφερειών (μόλις μία) όσο και σε επίπεδο δήμων (μόλις 37 στους 332).

Γρίφος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γιώργος Δέδες όλα δείχνουν πως βαδίζει προς τη διεκδίκηση μίας βουλευτικής έδρας στο νομό Κορινθίας, απ’ όπου και κατάγεται. Το ίδιο ίσως να ισχύσει και για τον Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, που εξετάζεται ως μία καλή λύση για την Περιφέρεια, αλλά ενδέχεται πάλι να θέσει υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα στο νομό Μεσσηνίας.

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που είναι επιφορτισμένα με αυτή τη δουλειά έρχονται σε επαφές με τεχνοκράτες και γι’ αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει τελικά κάποιο όνομα έκπληξη για τη διεκδίκηση του περιφερειακού θώκου στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

Exit mobile version