home design

Νέοι καταθλιπτικοί αγωγοί στη Βόρεια Κυνουρία

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για την αντικατάσταση 3 καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Στην υπογραφή συμφωνητικού για το προϋπολογισμού 915.000 ευρώ έργο αντικατάστασης τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας προέβη το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη τον περασμένο Μάρτιο, μεταξύ της Περιφέρειας, της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη να είναι άρτια η μελέτη για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την πορεία υλοποίησής του και κάλεσε τον εργολάβο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Με την ευκαιρία, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως είναι το έργο προστασίας από τη διάβρωση του παραθαλάσσιου δρόμου στον Ατσίγγανο στο Παράλιο Αστρος, αλλά και στη συντήρηση του μνημείου στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Αστρος, καθώς και μικρότερα έργα σε χωριά του δήμου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ Χριστίνα Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι δίνεται λύση σε ένα αίτημα δεκαετιών, καθώς πρόκειται για έργο που είχε ξεκινήσει σταδιακά από το 2000 αλλά λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν λειτούργησε.

Το έργο, ειδικότερα, προβλέπει την αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων και περιλαμβάνει την κατασκευή των σχετικών υδραυλικών, τεχνικών και δομικών έργων μαζί με την προμήθεια και τοποθέτηση των υλικών που προβλέπονται στη μελέτη, έχει δε  χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 10 μήνες.

Οι προβλεπόμενες εργασίες

Αναλυτικά, οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση σε:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version