home design 800x400

Ναύπλιο: Σάλος για ασθενοφόρο του γηροκομείου με κρατικές πινακίδες – Τί απαντούν Ζέρβας και Οψιμούλης

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος μιλά για χρησιδάνειο και υποστηρίζει ότι δεν είναι αρμόδιος για τις πινακίδες

Σάλος έχει προκληθεί με ένα ασθενοφόρο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο Ναύπλιο, με κρατικές πορτοκαλί πινακίδες και αναγράφει στο πλάι «Οίκος Ευγηρίας – Πρόνοιας Μαρίας Κ. Ράδου», δηλαδή φέρει το όνομα του καταχρεωμένου Γηροκομείου Ναυπλίου.

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο που κυκλοφορεί με κρατικές πινακίδες, αποτέλεσε αφορμή καταγγελιών, που δημοσιεύτηκαν στο ekabitikanews. Πώς απέκτησε όμως το Γηροκομείο Ναυπλίου ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και πώς γίνεται το όχημα αυτό να φέρει κρατικές πινακίδες;

Εντωμεταξύ, το ασθενοφόρο – σύμφωνα με τη σχετική φωτογραφία – φέρεται να είχε κυκλοφορήσει και με Γαλλικές πινακίδες, και τίθεται το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ιδρύματος να έχει δώσει την άδεια να κυκλοφορήσει ένα όχημα που δεν έχει πάρει άδεια από το ελληνικό υπουργείο συγκοινωνιών;

Το δημοσίευμα του ekabitikanews, καλεί το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων να ελεγχθεί το ζήτημα των κρατικών πινακίδων του οχήματος, υποστηρίζοντας ότι κάνει και διακομιδές ασθενών με κόμιστρο.

Το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο

Ο anagnostis επικοινώνησε με τον κο Βασίλη Οψιμούλη από το ΕΚΑΒ. Ο κος Οψιμούλης επισημαίνει ότι το ΕΚΑΒ δεν εμπλέκεται στην άδεια κυκλοφορίας και στο θέμα των κρατικών πινακίδων. Όπως τονίζει το ασθενοφόρο αδειοδοτήθηκε από το ΕΚΑΒ σε ότι έχει σχέση με το αν τηρεί τις προδιαγραφές. Η χρήση δεν αφορά το ΕΚΑΒ, επισημαίνει.

ΦΩΤΟ: ekabitikanews

Το Γηροκομείο και το ασθενοφόρο

Τί έχει συμβεί και το συγκεκριμένο ιδιωτικό ασθενοφόρο φέρει κρατικές πινακίδες, με την φίρμα του Γηροκομείου Ναυπλίου; Ο anagnostis επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Χρήστο Ζέρβα.

Ο κος Ζέρβας με δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι η άδεια του ασθενοφόρου είναι στο όνομα του Γηροκομείου. Και απαντά στο ερώτημα πώς εμπλέκεται ο «Οίκος Ευγηρίας – Πρόνοιας Μαρίας Κ. Ράδου».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιδρύματος έγινε πρόταση από ιδιώτη να δοθεί η άδεια για την κυκλοφορία του ασθενοφόρου, μέσω χρησιδανείου, και με τον όρο να χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση των ασθενών του Ιδρύματος και το υπόλοιπο διάστημα από τον ιδιώτη. Ο κος Ζέρβας, τονίζει ότι η απόφαση πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο και κατόπιν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία αποφάνθηκε ότι δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ζημία στο Γηροκομείο Ναυπλίου.  

Παρόλα αυτά, πώς γίνεται ένα όχημα με άδεια κυκλοφορίας Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, να φέρει κρατικές πορτοκαλί πινακίδες; Ο κος Ζέρβας, μιλώντας στο anagnostis, αναφέρει ότι το Γηροκομείο δεν εμπλέκεται στην έκδοση της άδειας, αφού αρμόδιο είναι το υπουργείο Συγκοινωνιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κο Ζέρβα, απαντώντας αν το ασθενοφόρο είχε κυκλοφορήσει με ξένες πινακίδες πριν πάρει την άδεια κυκλοφορίας, αναφέρει ότι το όχημα εισήχθη από το εξωτερικό και χρησιμοποιήθηκε μια και μοναδική φορά πριν πάρει την ελληνική άδεια κυκλοφορίας, φέροντας Γαλλικές πινακίδες, επειδή παρέστη ανάγκη, τη στιγμή που το όχημα βρισκόταν στο χώρο του Ιδρύματος.

Σχόλια

Exit mobile version