home design

Άργος: Ο Πουλάς άκουσε τα προβλήματα των συνταξιούχων

Συνάντηση του βουλευτή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών.

Σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Bουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ανδρέα Πουλά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών. H  συνάντηση έγινε σε φιλόξενο, ευχάριστο και ανθρώπινο κλίμα.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους με βάση το υπόμνημα που είχε αποστείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Ανδρουλάκη και τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.). 

Ο κ. Πουλάς δεσμεύτηκε να αναλάβει σε συνεργασία με τον αρμόδιο τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τους άλλους βουλευτές του κόμματός του κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την παράνομη παρακράτηση και μη απόδοση στις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ για τα έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022.

Συμφώνησε ότι πρέπει να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους συνταξιούχους που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, να καταργηθεί η προσωπική διαφορά και να ενσωματωθεί στην εθνική σύνταξη, να εξισωθούν οι συντάξεις όσων έχουν τον ίδιο εργασιακό – ασφαλιστικό βίο, να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα παρανόμως παρακρατηθέντα του 11μηνου 2015-2016 (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, κρατήσεις επικουρικών). Επίσης  να επιστραφούν τα μέχρι το 2018 παρακρατηθέντα ποσά της ΕΑΣ και να ανακληθεί η απαράδεκτη υπουργική απόφαση του κ. Τσακλόγλου που καθιστά τις συντάξεις χηρείας στους επιζώντες συνταξιούχους συζύγους φιλοδώρημα.

Συμφώνησε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων και ότι οι συντάξεις απονέμονται με προσωρινό τρόπο και όχι για το σύνολο των συντάξιμων χρόνων, ειδικά όταν υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές σε περισσότερους ασφαλιστικούς φορείς, και βρίθουν λαθών σε βάρος των συνταξιούχων οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν στον κόπο και τα έξοδα της ένστασης για την επανεξέταση των συνταξιοδοτικών τους πράξεων.

Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων συμφώνησε ότι πράγματι οι παλαιοί συνταξιούχοι σε λίγα χρόνια θα έχουν πρόβλημα με το μέγεθος της επικουρικής τους σύνταξης. Η φορολόγηση των συνταξιούχων παραδέχτηκε ότι είναι υψηλή, ειδικά δε όταν πρόκειται για φορολόγηση αναδρομικών από καθυστερήσεις απονομής συντάξεων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version