home design 800x400

Ένα από τα ομορφότερα παθητικά σπίτια στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό

Επίσκεψη στο Nidus στα πλαίσια του nZEB Roadshow που θα γίνει στην Καλαμάτα.

Γνωρίζατε ότι ένα από τα πιο όμορφα παθητικά κτήρια στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο; Πρόκειται για το Nidus, το εξαιρετικό και μοναδικής αισθητικής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα σπίτι, που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Στις 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό, στο πλαίσιο του 6ου ευρωπαϊκού nZEB Roadshow.

nZEB Roadshow Καλαμάτας

Το nZEB Roadshow, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτηρίου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια και θα βρεθεί στην Καλαμάτα, στις 6-9 Οκτωβρίου, με δωρεάν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου της κατασκευής, αλλά και δράσεις για παιδιά.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, πρακτικές εφαρμογές και επίδειξη υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ενεργειακά πιο οικονομικών κτηρίων, που εγγυώνται ότι όσοι τα κατοικούν δε θα ασχοληθούν ξανά με τις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί πως τo nZEB Roadshow της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΤΕΕ, Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο ένταξής του στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, και σε συνεργασία με την εταιρεία Κάτσος Μονωτικά.

Κτήριο – κόσμημα

Το Καλαματιανό κτήριο Nidus έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα Gonzalez Malama (gm-a.gr), στα πρότυπα του παθητικού κτηρίου με πιστοποιημένα κουφώματα της Aluminco, και έχει γίνει αφιέρωμα σε περιοδικά, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ασχολούνται με κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς συνδυάζει μοναδικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο ειδικοί και ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου.

Σχόλια

Exit mobile version