home design 800x400

Καλαμάτα: Οργή για τον ηλικιωμένο οδηγό που παρέσυρε μοτοσικλετιστή και δύο μαθητές σε διάβαση πεζών

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο 15χρονοι – «Είδα ότι τον γιουχάρανε τα παιδιά και τους έλεγε αυτός εντάξει ό,τι έγινε, έγινε»

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας δύο 15χρονοι μαθητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση ενός ΙΧ με μία μοτοσικλέτα σε διάβαση πεζών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τη στιγμή που οι δύο μαθητές διέσχιζαν τη διάβαση πεζών, σήμερα, το πρωί της Πέμπτης, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 60χρονος έπεσε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, επάνω σε δίκυκλη μηχανή, στην οποία επέβαινε ένας 30χρονος και είχε σταματήσει στη διάβαση.

Οι δύο μαθητές και ο οδηγός της μηχανής που είχε σταματήσει για να περάσουν, όλοι τους παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε έγκαιρα.

Ο ηλικιωμένος πήρε παραμάζωμα μαθητές και μηχανή

Τα λόγια του πατέρα ενός εκ των δύο παιδιών που τραυματίστηκαν μαζί με τις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν με τα μάτια τους το ατύχημα στη διάβαση, ρίχνουν περισσότερο φως στα όσα έγιναν το πρωί.

«Περνάνε από τη διάβαση, σταμάτησε ένα μηχανάκι για να περάσουν τη διάβαση, στο μηχανάκι ήταν Ιταλός. Δυστυχώς ο δικός μου ήταν ο πρώτος στη σειρά και τον πήρε παραμάζωμα, οι άλλοι την γλύτωσαν ευτυχώς».

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Λυκούργου στην Καλαμάτα. Οι δύο μαθητές περίμεναν σε διάβαση και όταν ο 30χρονος οδηγός της μηχανής πάτησε φρένο για να περάσουν, εκείνα ξεκίνησαν.

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που ερχόταν όμως, δεν φρέναρε και έτσι τόσο οι μαθητές της Α’ Λυκείου, όσο και ο Ιταλός οδηγός της μηχανής παρασύρθηκαν, με το αυτοκίνητο να σταματάει λίγα μέτρα παρακάτω, πάνω σε ΙΧ που είχε βγει από τη διασταύρωση.

«Τον πήρε παραμάζωμα, τον σήκωσε, μετά τον πέταξε κάτω και τους πήρε όλους μαζί. Πάτησε γκάζι, αυτός είδε που σταμάτησε το μηχανάκι στη διάβαση, δεν έδωσε καμία σημασία ότι περνάνε τα παιδιά και πάτησε γκάζι να προλάβει να περάσει».

«Ό,τι έγινε, έγινε»

Οι γονείς των μαθητών ειδοποιούνται και σπεύδουν στο σημείο. Βλέπουν τα παιδιά τους στον δρόμο να σφαδάζουν από τους πόνους.

«Έχει αισθήσεις και έχει διαύγεια. Κάναμε αξονική εγκεφάλου γιατί έσπασε ένα παρμπρίζ στο κεφάλι, και την σπονδυλική στήλη γιατί ίσως έχει κάταγμα. Νευρολογικά είναι εντάξει».

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας τραυματισμένου μαθητή, ο 60χρονος οδηγός που παρέσυρε τα 3 άτομα, αν και είδε μπροστά του το μηχανάκι να έχει σταματήσει, πάτησε γκάζι σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, που υπάρχει διάβαση για να κάνει προσπέραση.

Στη διάβαση του ατυχήματος, που βρίσκεται έξω από το σχολείο, συγκεντρώθηκαν πολύ γρήγορα κι συμμαθητές των δύο τραυματισμένων παιδιών, που όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να γιουχάρουν τον 60χρονο οδηγό.

«Είδα ότι τον γιουχάρανε τα παιδιά και τους έλεγε αυτός εντάξει ό,τι έγινε, έγινε».

Τα παιδιά και ο οδηγός της μηχανής, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Ο 60χρονος οδηγός συνελήφθη μετά το ατύχημα και σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο για ένα λάθος και μια άτυχη στιγμή που έζησε χωρίς να το καταλάβει.

Σχόλια

Exit mobile version