home design 800x400

Πελοπόννησος: Ανοίγει ο δρόμος επενδύσεων φαρμακευτικής κάνναβης

Ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα στην Κορινθία

Στο επίκεντρο των επενδύσεων φαίνεται πως μπαίνει η φαρμακευτική κάνναβη, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, Άδωνη Γεωργιάδη. Κατά τις δηλώσεις του Υπουργού σε ομιλία του στην 86η ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε αναμένεται πως σε λίγα χρόνια η φαρμακευτική κάνναβη θα φέρνει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια σε εξαγωγές.

Μάλιστα, η αρχή φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται στην Πελοπόννησο, με τον Υπουργό να προσέρχεται τις επόμενες μέρες στην Κόρινθο για τα εγκαίνια της πρώτης ολοκληρωμένης επένδυσης για φαρμακευτική κάνναβη. Μάλιστα, η επένδυση στην Κορινθία ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργεί τουλάχιστον 120 νέες θέσεις εργασίας.

Το ενδιαφέρον για παρόμοιες επενδύσεις σε όλη τη χώρα είναι μεγάλο, με την Πελοπόννησο να κατέχει διακριτή θέση. Έχουν δοθεί ήδη 15 εγκρίσεις στην Πελοπόννησο: 7 στην Κορινθία, 3 στην Αρκαδία, 1 στην Αργολίδα, 2 στη Λακωνία, 2 στη Μεσσηνία. Πρόκειται για έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία και που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας συνολικά.

Σχόλια

Exit mobile version