home design 800x400

Peloponnese Food Stories: Το γαστρονομικό ταξίδι στο λιμάνι του Τολού και η επιτυχία του

Στο επίκεντρο η ιστορία, η μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, η λαογραφία, η πολιτισμός και ο οικοτουρισμός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το γαστρονομικό φεστιβαλικό γεγονός που ξεκίνησε εδώ και καιρό από την Αρεόπολη της Λακωνίας, έκανε στάση την Παρασκευή στο Τολό, που διατηρεί ακόμα έντονη τουριστική κίνηση. Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιελάβανε – μεταξύ άλλων – έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Όσοι παραβρέθηκαν στο λιμάνι του τουριστικού χωριού της Αργολίδας συμμετείχαν σε μια υπέροχη βιωματική και αυθεντική εμπειρία με επίκεντρο την ιστορία, την μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, την λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό, στο πλαίσιο του Peloponnese Food Stories, που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς.

Το λιμάνι του Τολού αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό του 1oυ Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Peloponnese Food Stories στο Τολό

Δείτε φωτογραφίες από το επιτυχημένο Peloponnese Food Stories στο Τολό:

Στην αγαστή συνεργασία όλων έτσι ώστε να αναδειχθεί και η ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στάθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο λιμάνι του Τολού, δηλώνοντας: «Η Περιφέρεια, οι δήμοι, τα Επιμελητήρια, οι τουριστικοί φορείς, συνεργαζόμαστε όλοι για την προβολή και ανάδειξη του πολιτισμού μας, αλλά και των ξεχωριστών και ιδιαίτερων γεύσεων της κάθε περιοχής μας».

Πολύς κόσμος βρέθηκε στο λιμάνι του Τολού, για να απολαύσει την γαστρονομική αυτή εμπειρία που περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Η πετυχημένη βραδιά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι του τόπου στο Τολό, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις δημιουργώντας μία όμορφη και ξεχωριστή ανάμνηση. H αυθεντική και βιωματική εμπειρία, η οποία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, για ακόμη μια φορά έθεσε στο επίκεντρο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, με την υποστήριξη των Ενώσεων Ξενοδόχων Ναυπλίου και Ξενοδόχων Άργους – Μυκηνών.

Σχόλια

Exit mobile version