home design

Καλή χρονιά το 2022 για τους ελαιοπαραγωγούς στην Πελοπόννησο

Υψηλή ποσότητα και διψήφια ποσοστά αυξήσεων – κανένα πρόβλημα με τον δάκο

Μια καλή χρονιά προβλέπεται για τους ελαιοκαλλιεργητές στην Πελοπόννησο το 2022, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην παραγωγή, όπως ο δάκος, μια ασθένεια που ταλαιπωρεί πολλές φορές τους παράγωγους. Μάλιστα, αναμένεται αύξηση 20% στους τόνους λαδιού.

Όπως αναφέρει και σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα ypaithros.gr, οι προβλέψεις για την Αργολίδα είναι πολύ θετικές, ενώ αναμένεται αύξηση της παραγωγής 30%. Κάθε χρόνο η περιοχή παράγει έως και 15.000 τόνους, αλλά ακόμα περιμένουμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες βροχές για να έχουμε μια τελική εικόνα, όπως δήλωσε από την ΔΑΟΚ Αργολίδας η Κωνσταντίνα Σπανού.

Οι βροχές στα ορεινά του Νομού Κορινθίας και συγκεκριμένα στην Νεμέα δημιουργούν ανησυχίες, όμως μέχρι στιγμής οι καλλιέργειες εξελίσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκτιμάται μια αύξηση της τάξεως του 15% , ενώ η παραγωγή ελαιόλαδου θα φτάσει τους 8.000 τόνους.

Από την ΔΑΟΚ Λακωνίας, ο Ιωάννης Ράλλης τόνισε πως έρχεται μια καλή χρονιά και περιμένει αύξηση 50%, με 30.000 τόνους ελαιόλαδο.

Ωστόσο, στη Μεσσηνία υπάρχουν ακόμα περσινά αποθέματα, με την τιμή να κυμαίνεται από 3,60 ως 3,70 ευρώ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συκιάς, Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, δήλωσε πως έδωσε ένα βυτίο στα 4 ευρώ.

Τέλος, από την περιοχή της Νότιας Κυνουρίας, στην Αρκαδία, η αύξηση που περιμένει ο Μιλτιάδης Κρεμμύδας, εκπρόσωπος της ΔΑΟΚ, είναι 60-70% , ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον δάκο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version