home design

Αργολίδα: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού η εύρεση σπιτιού για εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Ελάχιστα τα διαθέσιμα σπίτια, κι εκείνα με υψηλό ενοίκιο σε Ναύπλιο, Κρανίδι, Ερμιόνη

Ολοένα και δυσκολότερη γίνεται η εύρεση σπιτιού στην περιοχή της Αργολίδας. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές έχουν εξαπολυθεί σε ένα … κυνήγι χαμένου θησαυρού, χωρίς αποτέλεσμα για να βρουν στέγη.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως στο Ναύπλιο, στο Κρανίδι, στην Ερμιόνη, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ένα πλήθος κατοικιών που άλλοτε φιλοξενούσε ντόπιους, φοιτητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, διατίθεται πλέον για βραχυχρόνια μίσθωση. Πλατφόρμες όπως το Airbnb έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων όσοι επιθυμούν υψηλότερα κέρδη σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα είναι όλο και λιγότερα σπίτια να είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Το μεγαλύτερο ζήτημα, ωστόσο, δεν προκύπτει μόνο από την ποσότητα των κατοικιών, αλλά και από τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών. Παρατηρείται μια διαρκής αύξηση της τιμής των ενοικίων, με πολλούς ενδιαφερόμενους να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos , ο μέσος όρος ενοικίου ενός διαμερίσματος 65 τ.μ. στο Ναύπλιο είναι 330€, ενώ ενός στούντιο320€.

 Δυστυχώς, πολλοί φοιτητές που έχουν περάσει σε σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα ακριβά ενοίκια, ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτεροι και για τους εκπαιδευτικούς. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται κάθε χρόνο να εργαστούν σε μέρη όπως το Ναύπλιο, το Κρανίδι ή η Ερμιόνη, έρχονται αντιμέτωποι με την υπάρχουσα κατάσταση. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να αναζητήσουν οικονομικότερα σπίτια σε μέρη μακριά από τον τόπο φοίτησης ή εργασίας τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται στην επιλογή της συγκατοίκησης ώστε να μοιραστούν το έξοδο του ενοικίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version