home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας που λατρεύουν οι τουρίστες

Το Τολό με τη μεγάλη παραλία του και τις κοντινές εξορμήσεις έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Πελοποννήσου (Βίντεο)
Τολό

Αν ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας λατρεύουν περισσότερο απ’ όλα οι τουρίστες, αυτό δεν είναι άλλο από το Τολό. Είναι χτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου και γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενο την μεγάλη παραλία που διαθέτει και την κοντινή απόσταση που το χωρίζει από το Ναύπλιο από το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα.

Στον κόλπο του Τολού βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών: το Κορωνήσι, η Ρόμβη, το Δασκαλιό, και πιο έξω στα ανοιχτά η Πλατειά. Στο Κορωνήσι βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Στο Δασκαλιό βρίσκεται το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο φέρεται να λειτούργησε ως «κρυφό σχολείο» κατά την Τουρκοκρατία.

Τολό Αργολίδας 1 1
Καλοκαιρινή περαντζάδα στο Τολό

Η παραλία του Τολού ξεκινάει από την οργανωμένη παραλία «Ψιλή Άμμος» στα βόρεια και καταλήγει στο λιμάνι του χωριού, στο οποίο αγκυροβολούν αρκετές ψαρόβαρκες, και εξυπηρετούνται εκδρομικά σκάφη για Ύδρα και Σπέτσες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το παραλιακό θέρετρο από ψηλά:

Βίντεο: y sFIN

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis