home design 800x400

Eurostat: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στην παροχή γρήγορου internet

Η κατάσταση στις αραιοκατοικημένες περιοχές δείχνει αποκαρδιωτική

Στην τελευταία θέση δύο σημαντικών κατατάξεων για την προσφορά γρήγορου internet βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε την προηγούμενη χρονιά τον στόχο της βελτίωσης των ταχυτήτων σύνδεσης στο internet, όπως επίσης και της κάλυψης με 5G όλων των κατοικημένων περιοχών, η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται μακριά από την επίτευξη του στόχου.

Τα στοιχεία φανερώνουν πως υπάρχει μια σημαντική βελτίωση συνολικά, καθώς το γρήγορο internet που ήταν διαθέσιμο μόνο στο 16% των νοικοκυριών το 2013 είναι πλέον προσβάσιμο στο 70% αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεμονωμένα ωστόσο οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών είναι σημαντικές. Ενώ η Μάλτα παρέχει γρήγορες ταχύτητες internet στο 100% των νοικοκυριών, με το Λουξεμβούργο και την Δανία να την ακολουθούν με 96% και 95% αντίστοιχα, χώρες όπως η Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακριά από την κορυφή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 20%, ενώ στην προτελευταία βρίσκεται η Κύπρος με 41%.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην περίπτωση των αραιοκατοικημένων περιοχών. Η Μάλτα για μια ακόμα φορά φιγουράρει στην πρώτη θέση με 100% κάλυψη, ακολουθούμενη ξανά από το Λουξεμβούργο, τη Δανία αλλά και την Ολλανδία (79% και στις τρεις περιπτώσεις). Η Ελλάδα τοποθετείται ξανά στην τελευταία θέση με ποσοστό 0%, ενώ καλύτερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Δημοκρατία της Τσεχίας (7%) και τη Φινλανδία (12%), που βρίσκονται μαζί με την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της λίστας. Η απόσταση μεταξύ των κρατών είναι αξιοσημείωτη και μοιάζει πως η Ελλάδα θα πρέπει σύντομα να ακολουθήσει τον ρυθμό ανάπτυξης που ακολουθείται σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια

Exit mobile version