home design 800x400

Οι Ιταλοί λάτρεψαν το Άργος για τους πολεμιστές του Ριάτσε – Δημοσιεύματα για τα γλυπτά

Ετοιμάζεται επίσημη αδελφοποίηση και έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές πολιτιστικές πρωτοβουλίες

Οι Πολεμιστές του Άργους που βρέθηκαν στο μικρό λιμάνι του Riace στην Καλαβρία της Ιταλίας και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου (Reggio Calabria), επέστρεψαν ως ακριβή χάλκινα αντίγραφα στο Άργος για να θυμίσουν σε όλους την μακραίωνη ιστορία της πόλης και τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

Το παραπάνω σχόλιο στο facebook του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Τζιαμπάση αρκούσε για να αναπαραχθεί σε ιστότοπους της Ιταλίας, που έχουν ενθουσιαστεί με την τοποθέτηση των δύο αγαλμάτων, που είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων, σε επιλεγμένο σημείο του κέντρου του Άργους.

Ο καθηγητής Castrizio μάλιστα συγχαίρει το δήμο Άργους Μυκηνών και όλους όσους εμπνεύστηκαν και συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο και να σφυρηλατηθούν αργά αλλά σταθερά, δεσμοί μεταξύ των λαών.

Μιλώντας στο CityNow της Ιταλίας, ο καθηγητής εξήγησε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Επισημαίνει δε, ότι είναι μια πολιτιστική λειτουργία βάθους και συνάφειας. Δεν τελειώνει εκεί, θα υπάρξει επίσημη αδελφοποίηση και έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Είναι μια πραγματική γέφυρα μεταξύ Καλαβρίας και Ελλάδας, διαβεβαιώνει ικανοποιημένος ο Castrizio.

H τοποθέτηση των δύο αγαλμάτων με τους πολεμιστές του Ριάτσε -που είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων- έγινε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου σε δύο βάσεις, αντικριστά το ένα με το άλλο, σε επιλεγμένο σημείο του κέντρου του Άργους, με τους Ιταλούς να λατρέψουν αυτή την απόφαση, ενώ στα σκαριά είναι και η επίσημη αδελφοποίηση.

Σχόλια

Exit mobile version