home design 800x400

Άργος: Κυνηγούσαν παράνομα νύχτα αλλά τους είδαν

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους έδρασε άμεσα και προέβη στις νόμιμες ενέργειες, καταδικάζοντας ανάλογα φαινόμενα παράνομης θήρας στην περιοχή

Ο κυνηγετικός σύλλογος Άργους μετά από καταγγελία παράνομης θήρας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Μετά τα όσα καταγγέλθηκαν για παράνομο κυνήγι, έδρασε άμεσα και πήγε στην συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης του με τους θηροφυλακες, Παναγιώτη Ντόκο, Γιώργο Μαστοράκη και Κώστα Κατσαρό να ελέγξουν την καταγγελία.

Πράγματι διαπίστωσαν μηχανοκίνητο όχημα να φωτάει στους παρακείμενους αγρούς. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Στον έλεγχο που έγινε βρέθηκε κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη με αυτοσχέδια βάση προβολέα (φακού).

Ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία και η κατάσχεση οχήματος και όπλου. Στη συνέχεια υπεβλήθη σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας,

«Να επισημάνω ότι το Δ.Σ και ο κυνηγετικός σύλλογος αποδοκιμάζουν τέτοιες ενέργειες αυστηρά, όχι μόνο σαν παράνομη δραστηριότητα, αλλά και γιατί αυτό το φαινόμενο μας καταστρέφει την εικόνα μας σαν κυνηγούς απέναντι στην κοινή γνώμη. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων με μεγαλύτερο ζήλο, σεβασμό στο θήραμα, στην φύση και σε όλους τους νόμιμους κυνηγούς», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους.

Σχόλια

Exit mobile version