home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΥγεία

Άργος: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο και ψυχίατρο

Βέλη σε ΝΔ για το νοσοκομείο Άργους.

Χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες αναγκάζεται για ακόμα μια φορά να κάνει εφημερία η νοσηλευτική μονάδα Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, καθώς για το τετραήμερο 12,13,14 και 15 Αυγούστου δεν υπάρχουν παιδίατρος, ουρολόγος και ψυχίατρος. Το πρόβλημα όμως είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο αυτές τις μέρες.

Την ίδια στιγμή έχουν προκηρυχθεί 6 νέες θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο Άργους, για τις οποίες εκφράζεται αισιοδοξία από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας ότι αυτή τη φορά θα καλυφθούν και δεν θα μείνουν κενές.

Πεδίο αντιπολίτευσης

Η κατάσταση που επικρατεί στην υγεία στην Αργολίδα γίνεται για ακόμα μια φορά πεδίο αντιπολίτευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ που καταφέρεται κατά της Κυβέρνησης της ΝΔ, μέσω του τοπικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα αλλά και του δημοτικού συμβούλου Άργους – Μυκηνών Πέτρου Καρούζου.

Οι καταγγέλλοντες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εστιάζουν πρωτίστως στο Παιδιατρικό, το ουρολογικό, το αιματολογικό και τη ψυχιατρική κλινική η οποία παραμένει κλειστή.

Γκιόλας: Συχνό φαινόμενο οι ακάλυπτες εφημερίες

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας:

«Με λύπη μας αλλά και έκδηλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι στο Νοσοκομείο του Άργους, που εφημερεύει για ολόκληρο το νομό το τετραήμερο 12,13,14 και 15 Αυγούστου, δεν υπάρχουν ιατροί για να καλύψουν εφημερίες σε βασικές κλινικές.

Πρωτίστως το Παιδιατρικό, το ουρολογικό, το αιματολογικό καθώς επίσης και στον ψυχιατρικό τομέα αφού η κλινική παραμένει κλειστή.

Παραμένουν έτσι ακάλυπτοι σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όχι μόνο οι κάτοικοι του νομού αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Οι ακάλυπτες εφημερίες -σε βασικές ειδικότητες- είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Εμείς από την πλευρά μας, βλέποντας τη ραγδαία μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά την τελευταία τριετία και την αδυναμία των Διοικήσεων για την αναπλήρωσή του, είχαμε επισημάνει τα μεγάλα κενά και τα προβλήματα που προκαλούνταν και με σχετικές ερωτήσεις μας προς τον Υπουργό Υγείας, είχαμε ζητήσει την έγκαιρη λήψη μέτρων χωρίς να έχουμε λάβει την οποιαδήποτε απάντηση αλλά και χωρίς καμία ανταπόκριση.

Αντ’ αυτών παρατηρούμε διαγωνισμούς στελεχών της ΝΔ, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το ποιος είναι ο «νονός» που φρόντισε να προκηρυχθεί ένας μικρός αριθμός ιατρών σε σχέση με τις πολλαπλάσιες και ανησυχητικές ελλείψεις. Άλλοι δε έφτασαν να πανηγυρίζουν για τις «σωστά δομημένες προκηρύξεις νέων θέσεων νοσοκομειακών γιατρών» χωρίς να επισημαίνουν τα υπαρκτά κενά και τις αναγκαίες καλύψεις.

Δυστυχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των πολιτών για τη δημόσια υγεία να διογκώνονται συνεχώς καθιστώντας τον τομέα Υγείας το μεγαλύτερο θέμα νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Καρούζος: Αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε άλματα προς τα πίσω

Ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών έγραψε για το θέμα:

«Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος, ουρολόγος, ψυχίατρος/παιδοψυχίατρος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφαλή κάλυψη των προσερχόμενων ασθενών στο νοσοκομείο. Είναι θλιβερό ότι το νοσοκομείο της πόλης μας διαγράφει τα τελευταία τρία χρόνια συνεχή καθοδική πορεία αδυνατώντας πλέον να καλύψει βασικές ανάγκες των πολιτών.

Παρόλο που πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού, με τα περισσότερα ιατρικά τμήματα και ειδικότητες, που εφημερεύει τις περισσότερες μέρες του μήνα φαίνεται πως αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στο ρόλο του λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς πολλές από αυτές τις ειδικότητες του νοσοκομείου είναι μοναδικές στο νομό με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν είτε σε νοσοκομεία άλλων νομών είτε σε ιδιώτες γιατρούς.

Τρία χρόνια μετά αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε άλματα προς τα πίσω. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «φροντίδας» του Υπουργείου υγείας προς το δημόσιο σύστημα που, σε αντίθεση με την εικόνα που προσπαθεί να διαμορφώσει με τις επιμέρους ενέσεις αισιοδοξίας, έχει οδηγήσει -όπως αποδεικνύεται και από την αντιμετώπιση της πανδημίας- τα νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button