home design 800x400

Σκωτσέζικο ντους ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο – Μετά την έντονη αστάθεια έρχεται καύσωνας

Πώς θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε Πελοπόννησο και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου – Βροχές αλλά και διαστήματα με ζέστη

Η ζέστη θα είναι σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το χαρακτηριστικό του καιρού που θα διαδεχθεί το κύμα κακοκαιρίας για το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, όπως έχει ανακοινώσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ. Μετά το Σκωτσέζικο ντους του σαββατοκύριακου, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων συγκλίνουν πως θα ακολουθήσει όχι πολύ έντονος καύσωνας διάρκειας περίπου μίας εβδομάδας.

Ωστόσο το κύμα αυτό της ζέστης κατά το οποίο τα θερμόμετρα δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «δεν φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια».

Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει, δε, ο έμπειρος προγνώστης, «μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για νέα αστάθεια στη βόρεια όμως κυρίως Ελλάδα».

Όσον αφορά, τέλος, το μελτέμι ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» εξασθένηση «από την ερχόμενη Κυριακη 14/8 μέχρι και την Τρίτη 17/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση από τις 18/8 στα 5-6 πρόσκαρα στις 19/8 στα 6-7 μποφόρ».

Πού θα βρέξει το δεκαπενταύγουστο

Σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ανέβασε χάρτες για τις τρεις επόμενες ημέρες και παρουσιάζει τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

Όπως υπογραμμίζει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/8.

«Όσο πιο κοντά στις κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτές να εκδηλωθούν κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και όχι μόνο αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!! Προς το ή πάνω στο πράσινο μικρότερη έως πολύ μικρότερη πιθανότητα (με πολύ πιο εξασθενημένα φαινόμενα) αλλά υπαρκτή… Ανήμερα του 15Αυγουστου ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Σχόλια

Exit mobile version