home design 800x400

Μουσική συνάντηση στα σοκάκια της Ερμιόνης

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης υποδέχεται τρεις κορυφαίους μουσικούς 18 και 19 Αυγούστου στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Φωτογραφίας

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Μουσική συνάντηση στα σοκάκια της Ερμιόνης

Στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας, στα γραφικά σοκάκια της κωμόπολης, Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης υποδέχεται τρεις κορυφαίους μουσικούς στις 18 και 19 Αυγούστου, από τις 9:30 μ.μ.

Γιώργος Κοκκινάρης – Κοντραμπάσο

Ο Γιώργος Κοκκινάρης είναι κοντραμπασίστας, συνθέτης και μουσικός εκτελεστής με έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα. Ερμηνεύει έργα σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με ζωντανούς συνθέτες από την Ευρώπη (Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), τις ΗΠΑ και τον Καναδά προσπαθώντας να διευρύνει το ρεπερτόριο του κοντραμπάσου σε σύνολα μουσικής δωματίου. 

Έχει μια διευρυνόμενη δισκογραφία και βιντεογραφία με αυτοσχεδιαστική μουσική, συνθέσεις και δική του συνθετική μουσική μαζί με ποίηση και χορό. Ο Γιώργος παράγει παραστάσεις χορού και μουσικής
συνεργαζόμενος με χορογράφους και χορευτές (Julyen Hamilton, Konstantin Mihos, Paolo CIngolani). 

Η τελευταία του παραγωγή περιλαμβάνει την 50λεπτη ταινία “The Coming Pattern” (2021), μια ταινία για μουσική, ποίηση και χορό που παρήγαγε μαζί με την Julyen Hamilton. Τα τελευταία δύο χρόνια
συνεργάζεται με τη Sylvia Hinz (φλογέρα) δημιουργώντας το ντουέτο gLOWs (sub bass recorder, contrabass). 

Το gLOWs χαρακτηρίζεται από τον μοναδικό συνδυασμό χαμηλά εγγεγραμμένων ήχων και απεριόριστων ηχητικών δυνατοτήτων. Το πρόγραμμα του gLOWs duo περιλαμβάνει νέες συνθέσεις ειδικά για το ντουέτο (Filippos Raskovic – merely reflect 2022), νέες διασκευές (Aegean Black Sea της Tina Pearson 2022) και νέες ερμηνείες σε πρώτη εκτέλεση (Ανέστης Λογοθέτης – Labyrinthos -1975). 

Ο Γιώργος έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και χώρους όπως Institut Francais d’ Athenes, Klangwerkstatt
Berlin 2019,2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο Αττικού ανοιχτού θεάτρου του φεστιβάλ
Αθηνών, θέατρο του Δήμου Πειραιά. Ο Γιώργος τα τελευταία 2 χρόνια μελετά τη μουσική του
Anthony Braxton ερμηνεύοντας σόλο ή σε μικρό σύνολο τη μουσική του. Το τελευταίο επερχόμενο
project περιλαμβάνει σόλο εκτελέσεις κοντραμπάσου εμπνευσμένες από την Επιστημονική Έρευνα
νέων επιστημόνων στον τομέα της Γενετικής και της Μικροβιολογίας.

Νίκη Κοκκόλη – Σαξόφωνο

Με ενεργή συμμετοχή σε σχήματα της Jazz και Aυτοσχεδιαστικής Mουσικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί στα πλαίσια συναυλιών με τους Maggie Nicols, Christer Bothén, Martin Küchen, Bram De Looze, Γιώργο Κοντραφούρη κλπ. Ενδεικτικά έχει συμμετάσχει στο Bordeline Festival – Αθήνα (2022), Irtijal Festival – Βηρυτός (2022), Maggie Nicols Creative Liberation Orchestra – Στοκχόλμη (2021), 16th Athens Digital Arts Festival – Αθήνα (2020), 11ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αθήνα (2016) κ.ά.

Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος – Ποντιακή Λύρα

Σπούδασε πιάνο στο ωδείο Αθηνών, μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και παράλληλα παραδοσιακή μουσική μελετώντας λύρα και ταμπουρά.

 Έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Βέλγιο, Ολλανδία) ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 συνεργάστηκε με την ορχήστρα Academica Αθηνών στο έργο ”Καρναβάλι των ζώων” υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου και με το ίδιο έργο την επόμενη χρονιά με τη μαθητική ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Τσελίκα. Από το 2018 συνδημιουργεί με τον Γιώργο Κοκκινάρη το ντουέτο μουσικής δωματίου, πιάνο και κοντραμπάσο, με το οποίο έχει δώσει συναυλίες σε αρκετούς συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα, ενώ παράλληλα δίνει ρεσιτάλ και συναυλίες ως σολίστ. 

Στην Αθήνα έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε αίθουσες όπως η εναλλακτική σκηνή της ΕΛΣ, το Ζάππειο Μέγαρο, Παρνασσός. Από το 2019 εργάζεται ως συνοδός χορωδίας στα κοινωνικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ έχει εμφανιστεί και στην εναλλακτική σκηνή της ΕΛΣ. Ως Λυράρης έχει δώσει επίσης αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό ( Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) συνεργαζόμενος με τη διεθνούς φήμης Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui, καθώς και με άλλα παραδοσιακά ή ethnic/ world μουσικά σχήματα. 

Έχει ηχογραφήσει λύρα για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας “τα σκουπίδια” σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη. Επίσης στο χώρο της μοντέρνας μουσικής έχει παίξει μπάσσο με μια σειρά καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων και έχει ηχογραφήσει με την rock/blues μπάντα limpin express.

Σχόλια

Exit mobile version