home design 800x400

«Άγριες μέλισσες»: Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Επίδαυρο τα τελευταία 10 χρόνια

Διπλό ιστορικό sold out και ρεκόρ δεκαετίας για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Πάνω από 18.000 οι θεατές στην Αντιγόνη του Γκραουζίνις (Βίντεο).

Η πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων δέκα χρόνων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ήταν τελικά η «Αντιγόνη», κάνοντας διπλό ιστορικό sold out την Παρασκευή και το Σάββατο (5 & 6 Αυγούστου) που παίχτηκε, όπως είχε διαφανεί άλλωστε από τις μέρες των παραστάσεων.

Στην παράσταση έπαιξαν αρκετοί από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Άγριες Μέλισσες” και το Αργολικό θέατρο έζησε ξανά εποχές του παρελθόντος με τον κόσμο να κάθεται ακόμα και στα … θυμαράκια.

Η πρωτοφανής προσέλευση του κοινού στην Επίδαυρο και τις δύο βραδιές οδήγησε σε διπλό sold out, αγγίζοντας τα 17.000 εισιτήρια και ξεπερνώντας τους 18.000 θεατές, ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία στο Αργολικό Θέατρο.

Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, που τα αυτοκίνητα έκαναν ουρές χιλιομέτρων μέχρι το θέατρο και οι θεατές συνέχιζαν να μπαίνουν στο χώρο, αφού είχε ξεκινήσει η παράσταση, μέχρι τις 10 η ώρα. Οι ουρές των αυτοκινήτων κατά την προσέλευση ξεπερνούσαν τα 5 χιλιόμετρα με τους Αθηναίους να πηγαίνουν από το ύψος της Αρχαίας Επιδαύρου σημειωτόν προς το πάρκινγκ. Οι ντόπιοι Λυγουριάτες θυμήθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 που τα αυτοκίνητα έμεναν ακινητοποιημένα μέσα στο χωριό τους στις επιτυχημένες παραστάσεις και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν αφού είχε φρακάρει ο δρόμος προς το φεστιβάλ.

Και τις δύο βραδιές, το κοινό καταχειροκρότησε τους πρωταγωνιστές της παράστασης, Έλλη Τρίγγου, Βασίλη Μπισμπίκη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κορωναίο, Στρατή Χατζησταματίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Edgen Lame, Γιάννη Μαστρογιάννη και Περικλή Σιούντα.

Η παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου – Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως» πραγματεύεται την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, όταν οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. «Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Σχόλια

Exit mobile version