home design 800x400

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος με 7μελή ορχήστρα στην Κοιλάδα για τη Γιορτή του Ψαρά

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από ντόπιους ψαράδες και να γλεντήσουν ως το πρωί

Η «γιορτή του ψαρά» στην Κοιλάδα Ερμιονίδας διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες στα μέσα Αυγούστου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από ντόπιους ψαράδες και να γλεντήσουν ως το πρωί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή «έρχεται» από το παρελθόν, όταν οι ψαράδες της περιοχής την περίοδο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου (μπαϊντούζ), μη μπορώντας να ψαρέψουν, οργάνωναν τη γιορτή τους.

Με τα χρόνια η γιορτή άρχισε να καθιερώνεται και να αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Αρκετοί επισκέπτες από την Αργολίδα αλλά και τουρίστες, συρρέουν στην Κοιλάδα, όπου γεύονται ψάρια και θαλασσινά που προσφέρονται απλόχερα στον κόσμο.

Πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών θα φωτίσουν τον έναστρο ουρανό της Ερμιονίδας, δίνοντας το έναυσμα για ένα ξεχωριστό γλέντι μέχρι πρωίας με παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό χορευτικό σύλλογο αλλά και με ζωντανή μουσική.

Φέτος, η Γιορτή του Ψαρά επανέρχεται δυναμικά ύστερα από δύο χρόνια που δεν έγινε ελέω κορωνοϊού, το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 21.30 στην Ιχθυόσκαλα Κοιλάδας με την 7μελή ορχήστρα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, όπου θα μας διασκεδάσει υπό το μαγευτικό φως του φεγγαριού.

«Μια γιορτή που προάγει το τουριστικό προϊόν του προορισμού Ερμιονίδα και επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας μέσα από ένα ταξίδι γλεντιού και παρέας», σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

Μία συνδιοργάνωση του Αθλητικού Ομίλου Κορωνίς, του Συλλόγου Αλιέων Κοιλάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φράγχθι, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας με την βοήθεια φυσικά πλήθους χορηγών και εθελοντών.

Σχόλια

Exit mobile version