home design 800x400

Ερμιονίδα: Αγριογούρουνα …αξιοθέατο για τουρίστες ακόμα και στις παραλίες!

Στη βουλή το θέμα μετά από Αναφορά Γκιόλα και η παρέμβαση Γεωργόπουλου.

Πρόβλημα έχει προκύψει από την αύξηση των αγριόχοιρων στην Ερμιονίδα σε συνδυασμό με τις καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες αλλά και υποδομές. Τα αγριογούρουνα έχουν γίνει …αξιοθέατο για τουρίστες, αλλά κυρίως προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και αρδευτικά δίκτυα ή άλλες υποδομές που κρίνονται απαραίτητες για την παραγωγή προϊόντων.

Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη παρουσία των αγριόχοιρων σε επαρχιακές οδούς ή ακόμη και σε παραλίες λουόμενων, γίνεται αιτία ατυχημάτων, δίνοντας μια πολύ άσχημη εικόνα στον τουριστικό τομέα, σε μια περίοδο αιχμής για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στη βουλή το θέμα

Αναφορά κατέθεσε σήμερα 2-8-2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, με την οποία ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, συντασσόμενος με το αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας για άμεση λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

«Στην περιοχή της Ερμιονίδας, η οποία τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες καθώς αποτελεί τουριστικό προορισμό, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εκτεταμένων καταστροφών από αγριόχοιρους σε αγροτικές καλλιέργειες, των οποίων η παρουσία φτάνει μέχρι τους κεντρικούς δρόμους και τις παραλίες.

Η περιοχή είναι ανάστατη, αφού πάρα πολλοί αγρότες βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» οικονομικά, ενώ και ο τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα, αφού η ασφάλεια των επισκεπτών στους πολυσύχναστους το καλοκαίρι δρόμους, τίθεται σε κίνδυνο λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας των αγριόχοιρων σ’ αυτούς.

Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ακραίου αυτού φαινομένου θεωρείται επιτακτική.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο εν λόγω θέμα».

Σχόλια

Exit mobile version