home design 800x400

Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των ιδιωτικών γυμναστηρίων στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με εκπροσώπους των Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων από όλη τη χώρα – Δρομολογείται νέο πλαίσιο λειτουργίας τους σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των ιδιωτικών γυμναστηρίων στη συναρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με 14 εκπροσώπους Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων της χώρας, ενώ δρομολογείται το προσεχές διάστημα το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους, σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Φωτό: Γ.Γ. Αθλητισμού

Στην τηλεδιάσκεψη, που συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο κ. Αυγενάκης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα και την αναγκαιότητα της ένταξής τους στην «ομπρέλα» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ανακοίνωσε την άμεση δημιουργία ενός νέου και κοινά αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου, που θα προσδώσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού αρμοδιότητες στα προγράμματα εκγύμνασης, στις άδειες λειτουργίας και σε ό,τι άλλο αφορά στο αθλητικό σκέλος των γυμναστηρίων, τα οποία θα εξακολουθούν να υπάγονται ως επιχειρήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Γυμναστηρίων ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού την ενεργοποίηση ενός Ηλεκτρονικού Μητρώου για τα γυμναστήρια, εξαιτίας της ύπαρξης πολλών μη αδειοδοτημένων χώρων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Φωτό: Γ.Γ. Αθλητισμού

Ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: “Μέχρι σήμερα λειτουργούσατε ως επιχειρήσεις και ορθά, αλλά στο αθλητικό σκέλος οφείλει να έχει λόγο το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όσο πιο άμεσα συνεργαστούμε όλοι μας, τόσο πιο γρήγορα θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι αναγκαίο ωστόσο, εκτός από τα Πρωτοβάθμια όργανα, να δημιουργηθεί και ένα Δευτεροβάθμιο όργανο, ώστε να υπάρχει ακόμα πιο αποτελεσματική και δομημένη εκπροσώπηση. Με την εφαρμογή του νέου πλαισίου, θα δημιουργηθεί και το Μητρώο για τα γυμναστήρια. Θα εφαρμόσουμε τάξη, με κανόνες και ποινές και στον δικό σας χώρο. Το χάος με τα αθλητικά σωματεία, που λειτουργούν παράτυπα γυμναστήρια, κάτω από την ταμπέλα του «σωματείου» θα τελειώσει”.

Φωτό: pixabay/12019

Από την πλευρά του ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε: “Το Υφυπουργείο Αθλητισμού οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στη λειτουργία των γυμναστηρίων. Σωστά μεν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει λόγο για το επιχειρηματικό σκέλος, προέχει όμως και το αθλητικό στοιχείο. Η αθλητική οργάνωση των γυμναστηρίων πρέπει να είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μας, ώστε να ετοιμάσουμε όσο πιο άμεσα ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων, κάτω από την «ομπρέλα» του υφυπουργείου αθλητισμού, αναμένεται να θέσει σαφείς όρους για την αδειοδότηση γυμναστηρίων και το είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται σ’ αυτά.  

Σχόλια

Exit mobile version