home design 800x400

Ναύπλιο: Ο διακεκριμένος Πρωτοψάλτης Ν. Αμοργιανός στη γιορτή της Παναγίας στην Άρια

Ο τιμημένος από την UNESCO για τη συμβολή του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό Πρωτοψάλτης θα ψάλει στην Ιερά Πανήγυρι

Με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια θα τελεστεί και φέτος η Ιερά Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, που θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο διακεκριμένος Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Νικόλαος Αμοργιανός.

Ο κ. Αμοργιανός, που έχει προσκληθεί να ψάλλει αρκετές φορές σε πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου, θα ψάλει τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Πανύγηρι στην Άρια, μαζί με τους σπουδαστές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που διευθύνει με επιτυχία από πέρσι.

Νικόλαος Αμοργιανός

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης είναι Γενικός Διευθυντής και Καθηγητής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. και Ραδιοφωνικός Παραγωγός στην επιτυχημένη εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας “Όταν η Ανατολή συναντά τη Δύση”.

Είναι Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Εκδότης του Περιοδικού Τέχνης και Πολιτισμού “ART & ART MAGAZINE”, ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πειραιώς, και έχει τιμηθεί με το “Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου” για την προσφορά του στον Πολιτισμό και τη Μουσική, με το Μετάλλιο Τιμής και Δίπλωμα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, αλλά και από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για τη συμβολή του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας.

Η εορτή στην Άρια Ναυπλίου αναμένεται να προσελκύσει, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου που θα τιμήσει την ξεχωριστή ημέρα της Παναγίας.

Σχόλια

Exit mobile version