home design

Ναύπλιο: Χάσκουν πέτρες από ψηλά στον Ψαρομαχαλά – Μια κορδέλα που παίρνει ο αέρας για προστασία

Κοτρόνες και μικρότερες πέτρες συνεχίζουν να βρίσκονται πεσμένες και από τις δύο μεριές της πόρτας του τούνελ - Υποτυπώδη μέτρα με τον κίνδυνο να παραμένει

Συνεχίζονται οι καταπτώσεις βράχων στην είσοδο του τούνελ που με δύο ασανσέρ οδηγεί στην κορυφή του, στο σημερινό πολυτελές ξενοδοχείο Ναυπλία Παλλάς (Nafplia Palace Hotel & Villas), στο Ναύπλιο. Το μόνο που έγινε από το βράδυ της Δευτέρας όπου εθεάθησαν αρκετές πέτρες πεσμένες στο πολυσύχναστο σημείο της Παλιάς Πόλης, ήταν να τοποθετηθεί πρόχειρα μία κορδέλα για προστασία, την οποία όμως την παίρνει ο αέρας.

Η κατάσταση στον Ψαρομαχαλά σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου είναι η ίδια με προχθές. Κοτρόνες και μικρότερες πέτρες βρίσκονται πεσμένες και από τις δύο μεριές της πόρτας του τούνελ με τους ανελκυστήρες που ανεβαίνουν προς Ακροναυπλία.

Φώτο: anagnostis

Μία κορδέλα που την πήρε ο αέρας…

Χαρακτηριστική είναι η αδιαφορία για το πρόβλημα που έχει προκύψει, καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο πλην της κορδέλας που τοποθετήθηκε, που και αυτή είναι πεσμένη στο έδαφος μαζί με τις πέτρες…

Οι σημερινές εικόνες είναι εξίσου ανησυχητικές δεδομένου ότι αυτό το σημείο δεν είναι μόνο πέρασμα για τουρίστες και ντόπιους, αλλά και χώρος στον οποίο παίζουν ανέμελα παιδιά, όπως μας αναφέρουν περίοικοι.

Φώτο: anagnostis

Έχουν ξαναγίνει κατολισθήσεις

Ο κίνδυνος συνεχίζει να παραμονεύει, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, αν κάποια κοτρόνα πέσει πάνω στο κεφάλι κάποιου δύστυχου περαστικού.

Όπως τονίζουν περίοικοι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται κατολισθήσεις στο σημείο, ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και σοβαρότερο με το πέρασμα του χρόνου, απ’ ότι φαίνεται.

Παρόλα αυτά δεν έχουν κινηθεί ακόμα διαδικασίες από τον υπεύθυνο του χώρου που θα δρομολογούσαν μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version