home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όταν η ηρεμία της φύσης συναντά τα σπορ περιπέτειας στα βουνά και τα ποτάμια της Αρκαδίας

.Αυτό το χωριό της Γορτυνίας είναι εξαιρετικό ορμητήριο για δημοφιλείς προορισμούς και εναλλακτικές δραστηριότητες
elliniko arkadias (1)

Ιδανικός προορισμός ορμητήριο το Ελληνικό, – ακριβώς δίπλα από την Καρύταινα – για όσους θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη με τα σπορ περιπέτειας στα βουνά και τα ποτάμια της Γορτυνίας.

Ράφτινγκ και καγιάκ (υπάρχουν και σχολές στην περιοχή για αρχάριους) σε Λούσιο και Αλφειό, και πεζοπορία σε Μαίναλο και Λύκαιο. Διάσχιση φαραγγιών σε Λούσιο και Αλφειό, jeeping, εξορμήσεις με ποδήλατα βουνού και προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων. Αλλά και για όσους θέλουν να απολαύουν την ηρεμία της φύσης.

elliniko arkadias (3)
Ελληνικό Γορτυνίας
Φώτο: ellinikogortynias.gr

Οι ξενώνες στο Ελληνικό είναι παραδοσιακοί με άψογο σέρβις. Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε καφέ και ταβέρνες με τοπική κουζίνα. Δοκιμάστε την σπεσιαλιτέ της περιοχής τον καγιανά (παστό με αυγά και ντομάτα), σπιτικά λουκάνικα.

Το Ελληνικό (με την ονομασία Μουλάτσι) αναφέρεται για πρώτη φορά στην απογραφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1515. Από το Ελληνικό καταγόταν ο οπλαρχηγός του 1821 Σάββας Νικολόπουλος. Επίσης από το χωριό έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του ο επί χρόνια βουλευτής, πρώην αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ελληνικό Γορτυνίας (2)
Φώτο: ellinikogortynias.gr
Ελληνικό Γορτυνίας (3)
Φώτο: ellinikogortynias.gr

Κοντινές αποδράσεις σε top προορισμούς της ορεινής Αρκαδίας όπως Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Βυτίνα, Μαίναλο και αξιοθέατα οι μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου (στο φαράγγι του Λούσιου).

moni prodromou

Το Ελληνικό βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis