home design

Σε Αργολίδα και Κρήτη οι top θερμοκρασίες της ημέρας – Ο καιρός της Τρίτης 26/7

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα τη Δευτέρα 25/7

Το Κρανίδι συναγωνίστηκε επάξια την Κρήτη στις υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας οι οποίες πάντως δεν ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου, κόντρα στις προβλέψεις των μετεωρολόγων για καύσωνα σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39,4 °C Κρανίδι, Πετροκεφάλι Μοιρών και Σίβα Ηρακλείου. Ακολούθησαν η Σπάρτη, το Αστέρι Λακωνίας, ενώ στην πρώτη οκτάδα είναι άλλες δύο περιοχές της Πελοποννήσου, ο Μυστράς Λακωνίας και το Αρσάκειο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα Δευτέρα 25/7

Σύμφωνα με το meteo.gr στο Άργος, η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 37,1 °C στις 12.10 το μεσημέρι.

Στην Ερμιονίδα την πρωτοκαθεδρία είχε το Κρανίδι, όπως προείπαμε, ενώ στα Δίδυμα που χθες είχαν την πρωτιά, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 37,8 °C.

Στο Ναύπλιο σύμφωνα με το δίκτυο του meteoglub.gr η θερμοκρασία έφτασε τους 36,9 °C στις 13:39.

Ο καιρός την Τρίτη 26/7

Για την Τρίτη 26 Ιουλίου προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 34 βαθμούς), 26 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς), 22 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο έως τους 39 βαθμούς), 23 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 36 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια τμήματα και στα παραθαλάσσια από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version