home design

Ναύπλιο: Ελάχιστος φόρος τιμής στους Γάλλους φιλέλληνες

Η Τελετή στην Πλατεία Φιλελλήνων πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην πλατεία Φιλελλήνων, στο Ναύπλιο, διοργανώθηκε με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει στην περίσταση, την εκδήλωση για την απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Τελετή λόγω και του επετειακού χαρακτήρα της με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Βουλευτές του Νομού Αργολίδος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς.

Δόκιμοι αξιωματικοί της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας στο Ναύπλιο

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας, με επικεφαλή τον Olivier Madiot, Ακόλουθο Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα απέδωσε τιμές και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας. Το τελετουργικό ξεκίνησε με την επιθεώρηση του Αγήματος από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας Olivier Madiot ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν από μέρους τους ομιλίες. Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους και το σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων ενώ τελέστηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Ναυπλιέων, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης Δημήτρη Ξυλινά.

Κωστούρος: Θα τους μνημονεύουμε ως γνήσιους πατριώτες και ήρωες

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζω στην πόλη του Ναυπλίου, μια πόλη που στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Με την σημερινή εκδήλωση αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους Γάλλους Φιλλέληνες που αγωνίστηκαν στο πλευρό μας ηθικά και υλικά συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ευνοϊκή του έκβαση. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας αγωνίστηκαν με πάθος για την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους και θα τους μνημονεύουμε ως γνήσιους πατριώτες και ήρωες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version