Home design

Ναύπλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Πού υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εργαζόμενοι και πρόσκαιρα άνεργοι του τουριστικού τομέα

Ανοίγει σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου, και για το Ναύπλιο η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή 1.185 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023.

Το Ναύπλιο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που έχουν επιλεγεί να λειτουργήσουν τα 48 Τμήματα Μετεκπαίδευσης, που αφορούν σε 5 ειδικότητες και συγκεκριμένα:
-Υπηρεσία Υποδοχής
-Επισιτισμός
-Μαγειρική τέχνη
-Ζαχαροπλαστική τέχνη
-Οροφοκομία

Για να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα mintour.edu.gr από σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Φωτό: pixabay/Pexels

Ποιούς αφορούν και τι είναι τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού ανήκουν στα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και δίνουν στους εκπαιδευόμενους αδιαβάθμητους τίτλους σπουδών.

Είναι δωρεάν, με υποχρεωτική παρακολούθηση, και απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης περιλαμβάνουν έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων και σειρά εργαστήρίων, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, ενώ οι σπουδαστές δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλεται από τον ΟΑΕΔ.

Μετά την ολοκlήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν.

Φωτό: pixabay/Miroro

Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε: “Σε μία εποχή διαρκώς εξελισσόμενη, η απόκτηση και επέκταση των αναγκαίων πρακτικών δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη της ζήτησης των θέσεων εργασίας στους τουριστικούς κλάδους, αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας του ίδιου του τουριστικού μας προϊόντος”.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερα χρήσιμα για τους εργαζόμενους αλλά και τους πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού τομέα σε μια περιοχή αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως το Ναύπλιο.

Σχόλια

Exit mobile version