home design 800x400

Άργος: Πανό κατά Λιγνάδη-Μήνυμα στη Μενδώνη από τους “Αναρχικούς Άργους”

Ζητούν παράλληλα την άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Μήνυμα κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά ταυτόχρονα και μήνυμα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που βρίσκεται από την Κυριακή 17 Ιουλίου στην Αργολίδα, στέλνουν με πανό που ανήρτησαν μετά τη γέφυρα του Ξεριά, στο πρώην γαλακτοκομικό, στο Άργος, οι “Αναρχικοί Άργους”, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής του τέως Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ήδη από την Παρασκευή 15 Ιουλίου αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν ξεσπάσει και στην Πελοπόννησο. Στην Αρχαία Τίρυνθα με το κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που διαβάστηκε μετά την παράσταση “Ανατολή”, στην Καλαμάτα με το πανό που αναρτήθηκε από τη Βελγική χορευτική ομάδα Peeping Tom, μετά το τέλος της πρεμιέρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, στο μικρό θεατράκι της Επιδαύρου με την ανακοίνωση που διαβάστηκε μετά το τέλος της παράστασης “Ρίζες από βαμβάκι” με αποκορύφωμα το τεράστιο πανό που ξεδιπλώθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το Σάββατο, πριν την έναρξη της παράστασης “Πέρσες” του Αισχύλου και το κείμενο διαμαρτυρίας των ηθοποιών, μετά το τέλος της.

Φώτο: anagnostis.org

Να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις της από το Ναύπλιο την Κυριακή η Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι “η δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί για το Δημήτρη Λιγνάδη’.

Οι “Αναρχικοί Άργους” δίνουν τώρα και αυτοί το δικό τους μήνυμα, εκφράζοντας το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”, στηλιτεύοντας με το πανό τους στο Άργος την αποφυλάκιση Λιγνάδη σε αντίθεση με την άρνηση αποφυλάκισης του επί 56 μέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης διεκδικεί να αφεθεί ελέυθερος από τις φυλακές αφού, όπως τονίζει έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του εδώ και 7 μήνες και το δικαιούται.

Ο ίδιος, αν και η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση, έγραψε επιστολή σε σχέση με το δίκαιο του αιτήματός του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «εν μέσω της απεργίας μου έχουν αποφυλακιστεί πρόωρα ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, ένας εκ των δολοφόνων του Ζακ που έβγαλε τόσο φυλακή όσο διάστημα κάνω εγώ απεργία πείνας και ο βιαστής Φιλιππίδης με το απίθανο σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν τα υποψήφια θύματα επειδή είναι πλέον γνωστός για τις πράξεις του και θα τον αποφεύγουν.

Και εγώ που συμπλήρωσα τα 3/5 της ποινής μου εδώ και 7 μήνες “δεν έχω σωφρονιστεί ακόμα καθώς δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα” κατά τα εισαγγελικά σκεπτικά! Αμετανόητοι δολοφόνοι απολαμβάνουν αυτό που παλεύω να κερδίσω εδώ και 50 ημέρες ρισκάροντας τη ζωή μου, αυτό που δικαιούμαι εδώ και 7 μήνες, την ελευθερία».

Συμπαράσταση στο Γιάννη Μιχαηλίδη έχουν εκφράσει μια σειρά οργανώσεις του αναρχικού και αυτόνομου χώρου, κόμματα της αριστεράς και άλλοι φορείς.

Οι “Αναρχικοί Άργους” με το πανό που έχουν αναρτήσει στην πόλη του Άργους προσπαθούν να καταδείξουν την αντίθεση της αντιμετώπισης των δύο υποθέσεων Λιγνάδη και Μιχαηλίδη αλλά και να στείλουν μήνυμα στην υπουργό Πολιτισμού, επιλογή της οποίας υπήρξε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τη θέση του Διευθυντή του Εθνικου Θεάτρου, και η οποία στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι ο ηθοποιός “την εξαπάτησε με τη βαθιά υποκριτική του τέχνη”.

Σχόλια

Exit mobile version