home design 800x400

Αποκαλύφθηκε ο Κολοκοτρώνης στη Στεμνίτσα – Συγκινητικές στιγμές (Βίντεο)

Αποκαλυπτήρια προτομής Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Στεμνίτσα, δωρεά οικογένειας Αναστάσιου & Ζαμπέτας Δημακόπουλου.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δωρεά της οικογένειας Αναστάσιου & Ζαμπέτας Δημακόπουλου, στην κεντρική πλατεία της Στεμνίτσας και έμπροσθεν του ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κυριακόπουλος ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό «Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου. Εκ μέρους του διοργανωτών μίλησαν ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Κώστας Κανελλόπουλος.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο δωρητής Αναστάσιος Δημακόπουλος, απόδημος Στεμνιτσιώτης στον Καναδά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη, τους Βουλευτές Κώστα Βλάση και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και εκπροσώπους φορέων.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.

Δείτε πλάνα από την εκδήλωση όπως τα κατέγραψε ο Θανάσης Κουστένης:

Βίντεο: Thanassis Koustenis

Σχόλια

Exit mobile version