home design 800x400

Κρανίδι: “Υπάρχει πλήρης και ακριβής σήμανση στην Πάνω Πλατεία”

Απάντηση Γεωργόπουλου στις καταγγελίες Τόκα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία

Απάντηση στις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τόκα για ανυπαρξία κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και σήμανσης, μετά την αφαίρεση πινακίδων από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, έδωσε με ανακοίνωσή του, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι στην συγκεκριμένη πλατεία υπάρχει πλήρης και ακριβής σήμανση, ενώ για τη μεταφορά-στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο σημείο δήλωσε, πως αυτή είναι προσωρινή για 6 μήνες και η αφετηρία θα πρέπει να μεταφερθεί μετά τις 25 Ιουλίου, οπότε και παρέρχεται η μεταβατική περίοδος.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Γεωργόπουλου

Γιάννης Γεωργόπουλος

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου Ερμιονίδας αναφέρει:

“Μετά τη χθεσινή αφαίρεση πινακίδων από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόκας Τάσος, προφανώς για να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις όποιες δυσαρέσκειες δημιουργήθηκαν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για δήθεν ανυπαρξία κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εν λόγω πλατεία.

Μόνο που για μια ακόμα φορά ψεύδεται ασύστολα και δυστυχώς για τον κ. Τόκα υπάρχουν αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν τραβηχτεί έξω από το μαγαζί του: 

Φωτό: Δήμος Ερμιονίδας

Υφίσταται, όπως διαπιστώνει ο κάθε καλοπροαίρετος Δημότης, πλήρης σήμανση με τις προβλεπόμενες πινακίδες, η οποία παρουσιάζει ξεκάθαρα και με ακρίβεια στους οδηγούς των οχημάτων τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δηλαδή, η πάνω πλατεία είναι εξ’ ολοκλήρου μονοδρομημένη για αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και επίσης υπάρχουν τοποθετημένες οι πινακίδες στα σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Φωτό: Δήμος Ερμιονίδας

Μάλιστα στην έξοδο του Parking μπροστά στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης και απορώ πως δεν την έχει δει ο κ. Τόκας μέχρι σήμερα, ενώ αυτή βρίσκεται μπροστά στα μάτια του και ακριβώς απέναντι από το παράθυρό του όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Φωτό: Δήμος Ερμιονίδας

Ακόμα όπως βλέπουμε από την σήμανση, λειτουργεί μόνιμα Δημοτικό Parking στα 250 μέτρα από την Πάνω Πλατεία και επιπλέον κατά τις διακοπές Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Καλοκαιριού λειτουργεί σαν Parking το τεράστιο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου επί της Πάνω Πλατείας.

Φωτό: Δήμος Ερμιονίδας

Χθες θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να παρκάρει μέσα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου και εάν αυτό ήταν γεμάτο, θα μπορούσε να παρκάρει στα 250 μέτρα μέσα στο Δημοτικό Parking.

Δηλαδή σύμφωνα με την λογική του κ. Τόκα θα πρέπει να αγνοεί ο καθένας τους Νόμους και να παρκάρει όπου θέλει, προκειμένου να κάνει πιο γρήγορα την δουλειά του;

Να μην συμμορφώνεται με τα προβλεπόμενα και να μην σέβεται τους υπόλοιπους οδηγούς, διότι δεν μπορεί να περπατήσει 250 μέτρα;

Φωτό: Δήμος Ερμιονίδας

Από την στιγμή λοιπόν που κάποιοι δεν μπορούν να αποκτήσουν την κατάλληλη οδική παιδεία, πρέπει να εφαρμόζεται ο Νόμος και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές και τα καθορισμένα από τον Νόμο πρόστιμα.

Τώρα εάν στον κ. Τόκα αρέσει η ανομία, αυτό είναι δική του υπόθεση.

Όσον αφορά την μεταφορά της αφετηρίας – στάσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου, αυτή έγινε προσωρινά και μόνο για έξι μήνες σε σημείο της πλατείας όπου δεν εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ΚΤΕΛ για αυτή την μεταβατική περίοδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 24/01/2022 και με την υπ. αριθμ. 26/2022 απόφαση, απεδέχθη την ομόφωνη υπ. αριθμ. 1/2022 σχετική απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Κρανιδίου:

Η περίοδος των 6 μηνών ολοκληρώνεται στις 25 Ιουλίου 2022 και τότε το ΚΤΕΛ θα πρέπει να μεταφέρει την αφετηρία – στάση των λεωφορείων του σε άλλο σημείο”.

Σχόλια

Exit mobile version