home design 800x400

Καλαμάτα: Νέα τουριστική ταυτότητα με νέο λογότυπο

«Καλαμάτα και Ελιά: Ελιά και τόπος στους αιώνες», το τουριστικό αφήγημα της πόλης

Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Καλαμάτας η επιλογή του λογοτύπου που οπτικοποιεί τη νέα Τουριστική Ταυτότητα της πόλης, το αφήγημα της οποίας επιλέχθηκε σε προηγούμενο στάδιο και είναι: «Καλαμάτα και Ελιά: Ελιά και τόπος στους αιώνες».


Μέσα από μία ανοικτή διαδικασία στην οποία καταμετρήθηκαν 2.229 ψήφοι, επιλέχθηκε μεταξύ 4 σχεδιαστικών προτάσεων, το δένδρο της ελιάς με ποσοστό 64,5%.

Νίκος Μπασακίδης

“Με το σκεπτικό ότι η διαχρονική καλλιέργεια της ελιάς, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ταυτότητας και της Κουλτούρας του τόπου μας, θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα εκτός των άλλων και Γαστρονομικό Προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας“, δήλωσε στο anagnostis.org ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Νίκος Μπασακίδης.

Το νέο τουριστικό λογότυπο της Καλαμάτας θα εφαρμοσθεί ενδεικτικά σε διάφορες είτε σε τουριστικούς οδηγούς είτε σε αντικείμενα που θα μπορούν οι επισκέπτες να προμηθεύονται από την πόλη.

Σχόλια

Exit mobile version