home design 800x400

Έφυγε από την Αργολίδα και σήμανε συναγερμός – Πώς τον βρήκαν δίπλα στο σκάφος του

Πώς έληξε η …περιπέτεια του 74χρονου από την Ερμιονίδα που είχε εξαφανιστεί και αναζητούταν από το λιμενικό. Βρέθηκε μέσα στη θάλασσα στις Σπέτσες

Τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Πορτοχελίου, Σπετσών και Λεωνιδίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για έναν 74χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος μετέβη, βραδινές ώρες της 4-07-2022, με το αλιευτικό του σκάφος “ΠΑΝΑΓΙΑ” για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν. Σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο και αμέσως κινητοποιήθηκαν πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του.

Άμεσα διεξήχθησαν έρευνες από τέσσερα 4 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά μέσα από θαλάσσης, ενώ από ξηράς επιχείρησαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε από Κυβερνήτη του επιβατηγού τουριστικού σκάφους “ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙ” εντός του ύδατος, έχοντας τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΖΩΓΕΡΙΑ” της νήσου Σπετσών, ενώ πλησίον του βρισκόταν αγκυροβολημένο το Α/Κ σκάφος του.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Κυβερνήτη του “ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙ” ο 74χρονος ανέβηκε στο σκάφος του και με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο λιμάνι του Πορτοχελίου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σχόλια

Exit mobile version