home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ισθμός Κορίνθου: Δεν έκλεισε η διώρυγα αφότου άνοιξε – Διαψεύδει η ΑΕΔΙΚ

Ρεπορτάζ έκαναν λόγο πως η διώρυγα έκλεισε λίγη ώρα αφότου άνοιξε λόγω νέας κατολίσθησης
Αυτοψία Ισθμός (4)

Με ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) διαψεύδει το κλείσιμο της Διώρυγας του Ισθμού Κορίνθου, λίγες ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Η εταιρεία έρχεται να διαψεύσει τα ρεπορτάζ τοπικών μέσων, τα οποία αναμεταδόθηκαν από Αθηναϊκά, σύμφωνα με τα οποίο η Διώρυγα έκλεισε εκ νέου λόγω νέας κατολίσθησης.

Σε αυτά αναφερόταν πως νέα κατολίσθηση πρανών συνέβη το μεσημέρι της 4ής Ιουλίου, λίγες μόνο ώρες αφού είχε δοθεί στην κυκλοφορία η Διώρυγα του Ισθμού. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, στο σημείο εστάλει ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι αρκετά πλοία περίμεναν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ:

H ΑΕΔΙΚ διαψεύδει δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

Η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα.

Η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως από τις απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis